MatiNow Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Cześć, mam na swoim MI4 MIUI8 i roma 6.8.18 by xiaomi.eu ostatnimi czasy zauważyłem że dzieje mi się coś dziwnego z baterią telefon leży nie używany w nocy a mimo to bateria potrafi zjechać o 50% nie mam pojęcia co się dzieje dodam że telefon kupiłem w lipcu. Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu bo jeszcze ok 4 dni temu telefon potrafił wytrzymać 3 dni przy minimalnym użytkowaniu. AA i ładowany jest cały czas oryginalną ładowarka Xiaomi. Edytowane 12 Września 2016 przez MatiNow
cimer10 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Podpinam się do tematu. Mój potrafi wytrzymać tydzień na jednym ładowaniu po czym wystarczy 10 godzin w nocy na profilu noc żeby ze 100% spaść do zera. Może jakaś zbiorowa akcja Xiaomi i po jakimś czasie użytkowania mają się tak zachowywać? Ostatnio zacząłem wyłapywać kiedy zaczyna drenować baterie(tel. robi się cieplejszy), wystarczy restart i wszystko wraca do normy. Pytanie tylko co powoduje nadmierne zużycie baterii.
Walo Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 też mam jakieś problemy z baterią ostatnio (tak mi się wydaje). A do tego telefon ciągle się restartuje i wisi logo Mi. Zostawić tak na jakiś czas bez ładowarki i ze 100% baterii robi się 0
Tent Opublikowano 23 Listopada 2016 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udało wam się rozwiązać problem z baterią? W moim przypadku bateria ładuje się tylko do poziomu 82% mimo że zostawiam na ładowaniu na całą noc. Szybko się rozładowuje (ok 10 godzin bez nadmiernego korzystania). Ewentualnie gdzie kupić pewną oryginalną baterię?
BlackSkill Opublikowano 27 Listopada 2016 Opublikowano 27 Listopada 2016 Powiem wam słabo słabo. Mi ze 100% do 0% zjechał w 16min xD
cort06 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 (edytowane) hmmm to i ja dodam swoje 5 groszy. Od dawna jestem na tym samym systemie. Oparty jeszcze o KK 5.11.13 Miui Polska dev. Od pewnego czasu zauważyłem, że mój telefon trzyma zdecydowanie słabiej niż wcześniej. Zawsze spokojnie dwa dni przy ciągle takim samym użytkowaniu a teraz raptem ledwo cały dzień. Zastanawiam się czy to już koniec jego życia - jeżeli tak to Xiaomi wypada na prawdę kiepsko w porównaniu z innymi telefonami (tel. kupiony rok temu). Nie wydaje mi się, żeby wymiana baterii coś dała. Na pewno sa to już złogi magazynowe, bo na pewno jej już dawno nie produkują. Próbowałem full wipe kilka razy. Zastnawiam się czy przejście na Miui8 coś pomoże - jednak opinie na ten temat wręcz temu negują, ponieważ Andem 6.0 ma jeszcze większy apetyt na energię... Edytowane 2 Grudnia 2016 przez cort06 1
kamillm Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 13 minut temu, cort06 napisał: ie wydaje mi się, żeby wymiana baterii coś dała Czemu tak uwazasz?
cort06 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Napisałem. Jeżeli chodzi o baterie to będą to raczej już tylko stany magazynowe, bo nie wierzę, że jeszcze ją produkują. Po za tym... Nie wiem czy to kwestia baterii czy może nagle jakiegoś procesu od xiaomi czy od Google... Może po cichu coś się uaktywniło i ciągle coś robi. Od dłuższego czasu mnie to strasznie irytuje. Praktycznie nie da się spokojnie użytkować telefonu, żeby wieczorem nie zostać z 10 procent baterii. We wcześniejszych telefonach nie widziałem żadnych zmian w czasie pracy na baterii na przestrzeni roku - półtora.
kamillm Opublikowano 2 Grudnia 2016 Opublikowano 2 Grudnia 2016 32 minuty temu, cort06 napisał: Napisałem. Jeżeli chodzi o baterie to będą to raczej już tylko stany magazynowe, bo nie wierzę, że jeszcze ją produkują. Po za tym... Nie wiem czy to kwestia baterii czy może nagle jakiegoś procesu od xiaomi czy od Google... Może po cichu coś się uaktywniło i ciągle coś robi. Od dłuższego czasu mnie to strasznie irytuje. Praktycznie nie da się spokojnie użytkować telefonu, żeby wieczorem nie zostać z 10 procent baterii. We wcześniejszych telefonach nie widziałem żadnych zmian w czasie pracy na baterii na przestrzeni roku - półtora. Kup zamiennik ja bym tak zrobil i sprawdzil, chyba ze chcesz sobie juz zmienic telefon.
Rekomendowane odpowiedzi