miszaa Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 witam, czy ktoś miał taki problem z Xiaomi? Jaka może być przyczyna? Kupiłem nowy (w sklepie w Warszawie - na razie nie podam nazwy), podłączyłem do oryginalnej ładowarki i ściągałem aktualizację przez OTA (wifi), co trwało łącznie z instalacją aktualizacji ok.30 min. i zauważyłem wybrzuszenie - natychmiast odłączyłem ładowarkę + wyłączyłem telefon. Obawiam się dalszego użytkowania, żeby nie eksplodował !!! Czego mogę domagać się od sprzedawcy (przedsiębiorcy) zgodnie z prawem (telefonu ani razu nie zdążyłem użyć...) ? - czy wymiany na wolny od wad? - czy też musi być naprawiany?
bergmen Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Niech Ci wymieni albo odda kasę. Na żadne naprawy się nie zgadzaj Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
miszaa Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 1 minutę temu, bergmen napisał: Niech Ci wymieni... Jaka podstawa prawna ?
miszaa Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) A uważasz, że kupno u Chińczyka załatwia wszystko ? Tutaj jak mnie facet zeźli, to wyląduje w sądzie... A w Chinach... ??? P.S. W Nokii E63 też kiedyś mi spuchła bateria... az klapka się otworzyła... Edytowane 9 Września 2016 przez miszaa
bergmen Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 4 minuty temu, miszaa napisał: Jaka podstawa prawna ? odstapienie od umowy: zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów (Dz.U. nr 22, poz. 271) - o ile na odległość. wymiana - wada istotna i Na podstawie Kodeksu Cywilnego (art 556 i kolejne)
miszaa Opublikowano 9 Września 2016 Autor Opublikowano 9 Września 2016 (edytowane) Zakup na odległość... Thx bergmen za konkrety. Edytowane 9 Września 2016 przez miszaa
Rekomendowane odpowiedzi