connectov Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam, zanim zalinkujesz tutorial o pływających okienkach itp. przeczytaj do końca. Kupiłem telefon u top one, po przyjściu czekałem na odblokowanie bla, więc siedziałem na romie, który był wgrany. Na nim było wszystko ok działały powiadomienia messengera, dymki itd. Po zainstalowaniu MIUI EU nagle żadna aplikacje od facebooka nie chce wyświetlać powiadomień o wiadomości. Nie mówię tu nawet o dymkach, ale nawet na pasku powiadomień nie ma informacji o wiadomości. Inne aplikacje jak smsy itp. pokazują powiadomienia normalnie, facebook wyświetla powiadomienia, ale wiadomości za cholerę. Co ciekawe, messenger jako aplikacja do smsów, normalnie pokazuje powiadomienia smsów, nawet dymki się pokazują. Instalowałem rom ponownie, nic nie dało. Kłódka na aplikacji założona, resztę ustawień widzicie na screenach. Już mi się kończą pomysły. MIUI 8.1 - 6.9.1, Redmi 3S. Pozdrawiam!
ZduneX25 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Ustawienia są jak najbardziej prawidłowe, a na koniec uruchomiłeś ponownie telefon?
fsf Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 No kaman - masz gościa za kretyna, że zadajesz takie pytanie? Mam ten sam problem i nie wiem jak rozwiązać. 1
daniel.wu Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Nie za kretyna, tylko czasami najciemniej jest pod latarnią. A bawiles się coś z motywami? Jaki masz ekran blokady, ten standardowy, czy zmieniony, inny? Napisane z Xiaomi Mi5
ziomeczek Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) mam ten sam problem na sofcie najpierw 6.9.1 teraz 6.9.8 w telefonie MI5 , powiadomenia z messangera generalnie wyskakują kiedy chcą często z opóźninienem a najczesciej to w ogóle. Czasami odbieram jakąś wiadomość na kompie. Zamykam fb. Wysyła mi ktoś wiadomości a telefon milczy. Generalnie zauważyłem, że powiadomienia w wielu aplikacjach nawalają. Opóźnienia, brak powiadomień, dziwne zachowania. Edytowane 10 Września 2016 przez ziomeczek
JacekBB Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 U mnie są powiadomienia. Trzeba dodatkowo wejść w ustawienia - uprawnienia - pozostałe uprawnienia - messenger- i na samym dole zmienic na zielono - wyswietlanie wysk. okien. U MNIE działa.
ziomeczek Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) 6 minut temu, JacekBB napisał: U mnie są powiadomienia. Trzeba dodatkowo wejść w ustawienia - uprawnienia - pozostałe uprawnienia - messenger- i na samym dole zmienic na zielono - wyswietlanie wysk. okien. U MNIE działa. Ustawione u mnie również, ale nic nie pomaga Edytowane 10 Września 2016 przez ziomeczek
JacekBB Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Zrobiłem test i też nie działa.... A działało wcześniej
Blom Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Próbowałem na innym telefonie(bez MIUI. LG F60- Android 4.4) i też nie działają powiadomienia. Coś jest skopane w aplikacji.
ziomeczek Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 2 godziny temu, JacekBB napisał: Zrobiłem test i też nie działa.... A działało wcześniej bo to właśnie tak smiga, raz zadziała raz nie. 1 godzinę temu, Blom napisał: Próbowałem na innym telefonie(bez MIUI. LG F60- Android 4.4) i też nie działają powiadomienia. Coś jest skopane w aplikacji. U mnie na S3 Samsung wszystko działa bez problemu, a telefon stary jak świat Android 4.4
Piotrredmi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Witam serdecznie mam ten sam problem. Messenger działa jak chce. Raz odbiera wiadomości a raz nie. Ustawienia wszystkie są prawidłowe. Po dłuższej nieaktywności jakby nie można go było obudzić. Wiadomości są w aplikacji, ale aplikacja nie informuje o tym. Rozwiązaliście ten problem? Miui 8.1 ,6.9.22
Blom Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 ustawiłem syf-messengera jako appkę systemową, działa dobrze.
Piotrredmi Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 A możesz podpowiedzieć jak to zrobić? Nie mogę tego namierzyć.
Blom Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 Musisz mieć ROOTa i aplikację Link2SD z Google Play. Jak już wszystko masz, to wchodzisz w Link2SD, znajdujesz messengera i dłużej naciskasz na niego, a następnie wybierasz ustaw jako aplikację systemową, reboot telefonu i gotowe.
doktor Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Po wielu testach stwierdzam ze wina powiadomien to: - niestandardowy motyw - aktualizacja messengera Wyczyscie dane messengera. Odinstalowac. Ustawic motyw na domyślny i zainstalowac apke. I u mnie smiga:) Aha nie aktualizujcie apki bo przestana dzialac powiadomienia :/ za kazdym razem trzeba czyscic dane odinstakowac i wgrac najnowsza wersje jesli jest taka potrzeba. Sprawdzcie czy u was tak zadziala i dajcie znac. Zryte te miui Edytowane 21 Października 2016 przez doktor
shirou93 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Opublikowano 29 Grudnia 2016 W Miui 8 da się włączyć aby w powiadomieniach było zdjęcie kontaktu zamiast wielkiej ikony aplikacji messenger? Normalnie w androidzie jest zdjęcie kontaktu i mała ikonka aplikacji.
xXxMederixXx Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Na wstepie chcialbym poprosic moderatorow o nie zamykanie tematu... Od kilku dni mam problem z messengerem, nie przychodza mi zadne powiadomienia, dopiero jak wejde w aplikacje to widze, ze ktos cos pisal. Czytalem samouczek MIUI, aplikacja ma wszystkie mozliwe pozwolenia i zezwolenia, sprawdzalem na MIUI Polska android 6.0, 7.0, tak samo na globalu. Wczoraj nawet kilka wiadomosci wyskoczylo na MIUI Polska android 6.0, jak zainstalowalem najnowszego 7.0 takze MIUI Polska to jest ten sam problem...
kocu Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Messenger przestał odświeżać się w tle. Jeśli przez jakiś czas nie wchodzę w messenger albo mam wyłączony wyświetlacz, po powrocie do aplikacji na górze ukazuje mi się krótko pasek "Oczekiwanie na sieć" i "Połączono" i dopiero wtedy przychodzą wiadomości. Reset fabryczny nie pomógł. Co już próbowałem po szukaniu a i tak nie działa: Wyłączona optymalizacja Miui Optymalizacja pamięci wyłączona Messenger bez ograniczeń oszczędzania energii Wszystkie uprawnienia włączone dla Messengera. Zablokowanie messengera "kłódką" Proszę o pomoc Edytowane 10 Lipca 2017 przez kocu
Live Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Na moim Mi 5 tez wystepowaly takie same problemy na wersji dev xiaomi.eu i najnowszej stabilnej wersji. Powrocilem do wersji MIUI xiaomi.eu 8.2.2.0(stabilna) android 7.0 i wszystkie problemy znikneły. Moz sprobuj wgrac jakas starsza wersje MIUI.
Rekomendowane odpowiedzi