Mazoch Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Witam, zakupiłem do swojego Redmi 3 etui Nillkin-a zamykanym z boku, niestety brak opcji Smart Cover czyli wybudzenia po otwarciu klapki, nie dość, że muszę otworzyć to jeszcze wybudzić z boku i dopiero odblokować... jest to strasznie irytujące. W telefonie brata Redmi Note 3 Pro ta opcja jest dostępna normalnie. Chciałem się dowiedzieć czy są jakieś nieoficjalne sposoby by taka opcja była dostępna np. czy CM13 ją posiada. Znalazłem kernel tap2wake jeszcze nie testowałem, jest to jakieś rozwiązanie obejścia tego no ale naprawdę jestem zszokowany, że nie ma możliwości wybudzenia telefonu przez taką opcję... Telefon bardzo mi się podoba ale jeśli nie da się tego obejść to długo u mnie nie pozostanie bo jest mało intuicyjny.
Zexon72 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 (edytowane) Większość producentów do wybudzania ekranu otwarciem covera stosuje czujnik Halla (tzw hallotron), którego telefony serii Redmi nie posiadają. Być może faktycznie da się to zrobić wykorzystując czujnik światła, ale wówczas ekran może wariować. Edytowane 7 Września 2016 przez Zexon72 1
Mazoch Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 No to straszny klops... Ten telefon serio jest obcięty z wielu funkcji potrzebnych do tego by korzystać z telefonu normalnie, jakieś wyjście z czujnikiem swiatła plus opcja opoznionego usypiania. Jestem rozczarowany kwestia miesiąca zanim się wkurzę i sprzedam go w cholerę, spróbuję jeszcze z opcją tap2wake (żeby nawet tego nie dać...).
Zexon72 Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Cóż, coś kosztem czegoś. Cena 100-120$ z kosmosu się nie wzięła Dla odmiany w Biedronce za te pieniądze można kupić padło w stylu myPhone Ja na Redmi 3 przesiadałem się z Moto X, gdzie czujnik Halla był, a jego brak w xiaomi po 2-3 dniach przestał mnie wkurzać . Teraz na R3s problemu już żadnego nie mam - fingerprint robi swoje.
Gość Opublikowano 7 Września 2016 Opublikowano 7 Września 2016 Myślę, że Tasker rozwiązałby sprawę. Można by było zastosować profil uzależniony od czujnika odległości i czujnika światła (żeby telefon nie blokował się sam gdy jest ciemno) Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi