Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przy ladowaniu mi5 64 gb oryginalna ladowarka 2,5 A ladowarka laduje natezeniem prawie 3 A. Zrobilem zrzut ekranu gdzie program ampere pokazuje 2,9 A. Czy to nie za duzo? Dodam ze bateriaocno sie nagrzewa.

Screenshot_2016-09-07-09-06-17-189_com.gombosdev.ampere.png

Opublikowano (edytowane)

Ale masz jakiś konkretny problem, czy dopiero go szukasz? wiesz że masz quickcharge w tym telefonie, prawda?

Edytowane przez wtbn
Opublikowano (edytowane)

Ampere pokazuje prąd CHYBA w przeliczeniu na ilość ładunku jaka zostala wpompowana w baterie, ale na napięciu 5V. Więc jak ładujesz 12V quickchargem, to wychodzi że niby prąd jest większy, a tak naprawde to moc jest większa. Tak mi się wydaje. Ale nie przejmuj się tym tam jak mówie - przecież masz quickcharge.... układ kontroluje temperature i reguluje przepływem prądu. Zresztą - mi też tak ładuje, na oryginalnej i na aukey pa-t9

Edytowane przez wtbn
Opublikowano

U mnie na sofcie xiaomi eu 6.9.1 podczas ładowania też potrafi lekko sie nagrzać bateria myślę że to normalne puki co zero problemów

Opublikowano
12 godzin temu, Bohyn napisał:

@TripleXXX

Nie ufaj programom. Użyj miernika...

A jakiego używasz miernika? U mnie pokazuje przeważnie ok 6V i 2-2,5 Amper. Nigdy jeszcze nie widziałem żeby mi5 ładowało mi np. napięciem 12V czy 9V

Opublikowano (edytowane)
Dnia 7.09.2016 o 10:36, Bohyn napisał:

@TripleXXX

Nie ufaj programom. Użyj miernika...

13 godzin temu, Bohyn napisał:

Ten pod usb od chinczyków z odpowiednim zakresem pomiaru. Te najtansze czesto nie maja zakresy ktory zlapie qc2 i qc3

Mam miernik Mantistek, niby to coś lepszego było, a jednak nie pokazuje. Jaki Ty masz?

Edytowane przez SebaaMax
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...