Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z jakiś miesiąc temu zauważyłem podczas podłączania telefonu, że nie reaguje w żaden sposób. Normalnie po podłączeniu powinna zacząć się świecić dioda, powinien być dźwięk powiadamiający oraz piorun przy wskaźniku baterii natomiast ja czasami widzę a czasami nie widzę tych oznak ładowania. Gdy je widzę to wiem że się ładuje - normalne. Natomiast gdy widzę ,że się nie ładuje muszę go zresetować. Wtedy zazwyczaj zaskakuje, chociaż nie zawsze. Myślałem, że wraz z aktualizacją najnowszego softu miuipolska wszystko będzie dobrze ale jakoś nie widzę poprawy :(

Dodam jeszcze, że czasami widzę, że mimo braku oznak ładowania procenty baterii rosną oraz widzę np diodę sygnalizującą w powerbanku.  Może to jednak problem softu chociaż swipe robiłem.

Ktoś ma jakieś pomysły, ktoś miał z takim problemem styczność? Pomocy !  Oraz z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Pierwsza rzecz, to spróbuj wyczyścić styki USB wszystkie, tj gniazdo usb, wtyczka usb, wtyczka po stronie powerbanka/ładowarki... Jakimś izopropanolem najlepiej, a jak nie masz to PODOBNO sok z cytryny, ale to ja nie wiem czy to dobry pomysł.

Jak nie pomoże to w sofcie wtedy będziesz szukać problemu...

Edytowane przez wtbn
Opublikowano (edytowane)
6 minutes ago, wtbn said:

Pierwsza rzecz, to spróbuj wyczyścić styki USB wszystkie, tj gniazdo usb, wtyczka usb, wtyczka po stronie powerbanka/ładowarki... Jakimś izopropanolem najlepiej, a jak nie masz to PODOBNO sok z cytryny, ale to ja nie wiem czy to dobry pomysł.

Jak nie pomoże to w sofcie wtedy będziesz szukać problemu...

Myślisz, że nawet jeśli widzę czasami oznakę ładowania przez procenty lub dioda na ładowarce a nie widzę innych oznak(dioda w telefonie, piorun przy baterii oraz dźwięku) to może być styk? Ale dla pewności przeczyszczę wszystko. Zanim wyczyszczę i będę miał pewność, że działa to minie 1-2 dni więc w tym czasie czekam na resztę propozycji :)

Edit: Dodam jeszcze, że nie ruszając telefonu z miejsca po resecie zaskoczy ładowanie więc hmmm styki?

Edytowane przez zumma
Opublikowano

Trudno powiedzieć. Robiąc reset też minimalnie możesz ruszać... Ja bym jeszcze spróbował inny kabelek i ładowarkę, żeby zawęzić problem hardware do gniazda w telefonie. Warto od tego zacząć, zanim rozgrzebiesz soft/oddasz na gwar.

Opublikowano

Teraz pojawił się nowy objaw po odłączeniu od łądowania. Teraz co jakiś na 1 sekunde czas pojawia się sygnał że rozpoczyna ładowanie oraz powiadomienie. :(

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...