emjot Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Zastanawiam się nad kupnem któregoś z tych dwóch telefonów. Nie gram, korzystam sporo z netu, robię fotki, słucham muzyki. Korzystałem najpierw z Redmi Note WCDMA, potem Redmi Note 2 Pro. Moc procesora nie jest mi bardzo potrzebna, ważniejsza jakość wykonania, czas pracy na baterii, jakość fotek (również selfie). Czy warto dołożyć niemal 100$ do Redmi Pro, czy lepiej kupić Redmi 3?
tpawel Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 No to chcesz w końcu kupić redmi 3 czy redmi note 3 bo się zakręciłeś moim zdaniem dla Twoich wymagań nie warto dopłacać, tym bardziej że aparat do selfi jest lepszy w rn3pro
emjot Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 Oczywiście chodziło mi o Redmi 3 Note, nieporozumienie wynika z kwestii że głównie chodziło mi o kwestię Redmi Pro vs Redmi Note 3. A czy są jakieś różnice między wersją international a zwykłą, oprócz ceny? Wystarczyłaby mi pewnie wersja 2GB/16GB, ale international widzę tylko 3GB/32GB i prawie 50$ różnicy.
emjot Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 I jeszcze znalazłem informację, że wersja International jest o 2mm dłuższa od normalnej... czy kwestia case, który zamierzam kupić - nie będzie problemem... ktoś ma doświadczenia?
tpawel Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Będzie problemem właśnie. W razie czego na geekbuing jet też wersja 2/16. Pewnie można od razu szkło i case dokupic
bergmen Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 5 godzin temu, emjot napisał: A czy są jakieś różnice między wersją international a zwykłą, oprócz ceny? international ma band B20 (LTE 800Mhz)
emjot Opublikowano 6 Września 2016 Autor Opublikowano 6 Września 2016 A czy to jest kwestia, która powinna być dla mnie decydująca? (LTE 800Mhz). Kwestia dobrego zasięgu LTE jest ważna, ale równie ważna jest możliwość wymiany tylnej obudowy lub wyświetlacza (części zamienne są tanie, ale chyba do International nie będą pasować?)
tpawel Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Nie będą pasować. Jeśli mieszkasz w zasięgu lte1800 ,a 3/4 ludzi w PL mieszka to brak lte800 nie boli
emjot Opublikowano 7 Września 2016 Autor Opublikowano 7 Września 2016 szkoda, chętnie wziąłbym International, bo zawsze będzie lepszy zasięg LTE. W Redmi Note 2 miewałem problemy z zasięgiem 3G w miejscach gdzie nie było LTE. Ale jeśli nie da się kupić akcesoriów i części zamiennych, to trochę odpada. Z doświadczenia w Redmi po kilku miesiącach przyda się wymienić tylną obudowę, zdarzyło mi się zbic wyświetlacz w Redmi Note 1.
Rekomendowane odpowiedzi