Nadrill Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Przepraszam jeżeli zły dział Ostatnio zacząłem przeglądać swój stan pamięci i jakoś zainteresowało mnie to czemu moja karta pamięci jest pusta pomimo tego, że w opcjach mam zaznaczone, że wszystko powinno się do niej kierować? Co się dzieje. Żadna gra ani aplikacja nie przenosi plików do karty SD a gdzieś wyczytałem, ze powinna to robić automatycznie a oddzielne aplikacje typu 2 SD po porstu przenoszą do ekratu app info? Co można z tym zrobić? To jest normalne ? Czy to może być wina samego SD ? Oglądałem też manualnie foldery i zajęta pojemność plików samych w sobie nie jest adekwatna do wyświetlanego używanego miejsca w samym telefonie. Czy ktoś zna odpowiedzi na te pytania ?
mrosi Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 11 godzin temu, Nadrill napisał: Czy ktoś zna odpowiedzi na te pytania ? Oprócz odpowiedzi na pytania zadane przez @Demon3, napisz ponadto, w jakim formacie plików sformatowałeś kartę pamięci? Czy telefon "widzi" kartę w eksploratorze plików?
Nadrill Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 15 godzin temu, Demon3 napisał: Jaki telefon ? wersja ROM ? itp Redmi note 3 Pro. ROM Miui Global 7.3.7.0 stabilna. 5 godzin temu, mrosi napisał: Oprócz odpowiedzi na pytania zadane przez @Demon3, napisz ponadto, w jakim formacie plików sformatowałeś kartę pamięci? Czy telefon "widzi" kartę w eksploratorze plików? Telefon widzi kartę pamięci. Jej rozmiar też jest podany, ale nie zapisuje się tam prawnie nic. Właśnie- prawie. Bo tworzą się jakby foldery od niektórych aplikacji w folderze Android/obb i /data, ale są puste. Nie pamiętam w jakim formacie ( prawdopodobnie FAT32, ale głowy sobie uciąć nie dam). Nie mam takiej możliwości teraz, a na xiaomi nie pozwala mi zajrzeć w format ( albo nie wiem jak, bo nie mam opcji formatuj po podłączeniu pod kompa). Jeżeli to bardzo ważne to mogę przeformatować na innym urządzeniu. Czy to może być od tego? Telefon widzi raczej kartę w eksploratorze, bo ogólna pojemność z wewnętrzych 8 "powiększyła" się tak jakby do 23 gb ogólnie więc raczej widzi ją+ mogę zmieniać aktualny dysk z wewnętrzenej na SD
Kasia1007 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Mimo iż, niektóre z moich aplikacji mogą być zapisane na karcie pamięci, nie mogę tego zrobić. Posiadam aplikację AppMgrIII, ale niewiele ona daje. Zaznaczam, że kartę SD mam sformatowaną.Nie mam roota i nie znam się na tych bardziej zaawansowanych opcjach. Na Samsungach przenoszenie apek jest dużo łatwiejsze. Miał ktoś z tym problem?
Rekomendowane odpowiedzi