Jusus Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam nie dawno kupiony telefon xiaomi Redmi note 3 Pro i z ciekawości chciałem sprawdzić czy jest oryginalny i przeczytałem że można to rozpoznać po tym jak wygląda recovery. Więc włączyłem Recovery Aktualizacje>włącz w recovery i telefon zrestartował się. moim oczom ukazał się obrazek żebym podłączył kabel USB ale po zrobieniu tego nic się nie stało. To stwierdziłem że nie będę kombinował i po prostu włącze telefon, niestety telefon pokazuje mi czarny ekran z logiem Mi a pod nim strone internetową mi.com i nie włącza się. Proszę o szybką odpowiedź, kupiłem go niedawno i boje się czy przez przypadek nie zbrickowałem telefonu (nie wiem jak i nie wiem jak wygląda brick, nie mam doświadczenia z telefonami Xiaomi). Telefon leży w takim stanie podłączony do ładowania około 5-10 minut Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez Jusus
Jusus Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Właśnie w internecie przeczytałem, że to na co wpadłem nazywa się bootloop i mam 3 pytania 1. Czy to na 100% bootloop czy mam to coś innego 2. Jeżeli to boot loop podrzućcie mi najprostszy i najlepszy poradnik jak wgrać rom który będzie działał dobrze, miał gapps i będzie mial język polski. Fajnie by było gdybym nie musiał odblokowywać bootloadera tylko najprościej wgrać system przez fastboot`a czy inny program zewn. i mieć problem z głowy 3. A jeżeli jest inne rozwiązanie to proszę o naprowadzenie mnie
cukru Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Nie wiem czemu samo wejście w recovery miało spowodować bootloop, nie masz na dole migających trzech kropek? Jeśli to bootloop to możesz wgrać Globala zgodnie z tą instrukcją https://miuipolska.pl/forum/topic/9512-instalacja-systemu-na-zablokowany-bootloader/ ,a tutaj masz ROMy do pobrania http://en.miui.com/a-234.html Ciebie interesuje Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Developer Version Fastboot File lub Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable Version Fastboot File, nie wiem który lepiej się sprawuje.
primek Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziwne, że złapał bootloopa po samym wejściu do recovery. Oficjalny soft zainstalujesz korzystając z poradnika nr 3 w tym temacie: Do trybu download (edl) dostaniesz się łatwo z fastboota paczką z poradnika nr 5. Jeśli nie chcesz odblokowywać bootloadera to polecam oficjalny rom stable, który ma mniej bugów od deva i aktualizacja do MIUI 8 jest już stopniowo rozsyłana przez OTA. Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez primek
Jusus Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 36 minut temu, cukru napisał: Według poradnika który jest w tamtym linku mam pobrać ROM z komentarzem bootloader zablokowany a takiego nie widze, co robić?
cukru Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 @Jusus Tak jak napisałem w poprzednim poście: pobierz Globala, nawet wysłałem Ci linka.
Jusus Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 @cukru Sorka pomieszało mi się Dzięki wielkie za pomoc jak będę miał jakie kolwiek problemy to napisze.
Rekomendowane odpowiedzi