Czajo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. Razem z bratem posiadamy ten sam model telefonu - Redmi 3 zakupiony na xiaomi.com.pl z wgranym tym samym softem 7.1.3.0. W temacie poradziliście mojemu bratu, by wgrał najnowszy soft xiaomi.eu. Tak też zrobiłem. Uzyskałem zgodę na odblokowanie bootloadera i odblokowałem na obu urządzeniach. Przez MiFlash wgrałem global dev rom 6.8.18z opcją flash all. Potem twrp i następnie przez twrp rom xiaomi.eu 6.8.18 z wipami. U brata bateria trzyma normalnie, mi ginie w oczach. Przykładowo dziś będąc w pracy 8 godzin bateria mi uciekła w ponad 60%, gdzie telefon praktycznie cały czas leżał z wyłączonym ekranem nieużywany. Postanowiłem usunąć plik batterystats.bin, jednak nie przyniosło to żadnego efektu. Co może być przyczyną? W obu przypadkach przywracałem kopię bezpieczeństwa przez MyBackup Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Czajo
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 To może być wina tej konkretnej wersji. U mnie potrafiło zlecieć 30% baterii przez noc, co na żadnym innym nie miało miejsca. Poczekaj na najnowszą albo wgraj 6.8.11.
Czajo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 coś więcej możesz powiedzieć o tym romie? to jakiś stable? jestem na roum od niedawna i jeszcze nie rozróżniam tych wersji. Właśnie się pobiera i zobaczymy
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 https://miuipolska.pl/?faqs=numeracja-wersji-miui#more-13196 1
Gość dobot Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Hej, czy sobie poradziłeś z baterią? Mam ten sam problem na ostatnich wersjach na redmi 3 pro.
Czajo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 wgrałem przez miflash jeszcze raz, ale już wersję 6.8.25, a potem przez twrp tą samą wersję już xiaomi.eu. Teraz bateria ponad 45 godzin wytrzymał z ciagle włączonym LTE i wi-fi i BT
tofic Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, Zastanawiam się nad przejściem MIUI 8, ale nie ukrywam że interesuje mnie działanie baterii pod tym systemem, nie ukrywam ze kupiłem Redmi 3 ze względu na jego baterie aby nie ładować telefonu codziennie, proszę o informacje czy na jakiejś wersji MIUI 8 bateria trzyma przyzwoicie czy leci na łeb na szyje? z tego co czytam opinie są rożne, obecnie bateria trzyma mi ok 3 dni posiadam xiomi.eu 7.1.3.0 (wiem ze to jest stary system) Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez tofic
Czajo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Widzisz, u mnie wersja 6.8.18 zjadała baterię szybko i to bardzo, u braciaka ten sam plik wgrany dokładnie tak samo dał rezultaty lepsze niż na 7.1.3.0. Najlepiej zawsze chyba samemu sprawdzić, robiąc wczesniej kopię przez TWRP
Czajo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 no właśnie nie potrafię stwierdzić dlaczego - na swoim i brata telefonie (oba takie same z tego samego sklepu, z tą samą wersją początkową) wykonałem DOKŁADNIE tę samą kolejność i użyłem tych samych plików do wgrania softa, a takie krzaczki wyszły
Rekomendowane odpowiedzi