yamazzaki Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Czołem, mój problem dotyczy sygnału GPS na Redmi 3. Znajduje satelity, jednak nie mogę się z żadną połączyć. Dotyczy to wszystkich aplikacji korzystających z GPS - od Mapy Google, przez Yanosika na Pokemonach kończąc. Ciągle wyświetla się komunikat "Wyszukiwanie sygnału GPS". Telefon nie na xiaomi.eu (nie bawiłem się jeszcze w odblokowanie). Posiadam MIUI 8 Global Dev 6.8.18 Beta. Uprzednio miałem 7-coś, dziś zainstalowałem nowszą wersję z nadzieją, że to w czymś pomoże. Kilkukrotnie przywracałem ustawienia fabryczne. Zmieniałem także ustawienia baterii - bez skutku. Jesteśmy w stanie temu jakoś zaradzić? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!
cukru Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Oczywiście GPS testujesz na zewnątrz? Próbowałeś zainstalować global dev od nowa przez MiFlash?
yamazzaki Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 @cukru szukam tuż przy oknie. Na zewnątrz wyszukało sygnał ale słaby. W sumie jest lepiej - łapie jakikolwiek sygnał. Zaraz spróbuję ponownie wgrać roma. Dziękuję.
yoogix Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Nie chcę zakładać nowego tematu jednak też mam problem z GPS. Telefon redmi 3 pro z wgrana aktualna aktualizacja miui polska. Mój problem polega na tym, iż GPS szybko łapie i prawidłowo pokazuje lokalizację jednak przy wyznaczeniu trasy bardzo często po chwili wyszukuje gps i tak ciągle i ma wtedy duże opóźnienia. Nadmieniam, że korzystam z nawigacji Google z włączonym gps i pakietem danych. Proszę o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi