Vognar Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Hej, Po wgraniu MIUI Polska odpowiednio dla mojego Mi5, ojca Redmi Note 3 Pro, nadszedł czas na wgranie softu do Redmi 3 Pro od szwagra, niestety tak jak poprzednio są z tym problemy, tym razem inne niż poprzednio. Telefon przyszedł ze sklepu z wgranym (o dziwo) MIUI by xiaomi.eu 7.3 (stabilna) 7.3.2.0 (LHPCNDD). Sprawdziłem status bootloadera przez fastboot i wychodzi na to, że jest zablokowany. Chcę wgrać MIUI Polska 8 wersja rozwojowa. Jest zgoda na obdlok, jednak jak zwykle fail przy 50%. Ok, to staram się na to wgrać chiński dev rom - ściągnałem miui_HM3_6.8.18_01b4e45465_5.1.zip instaluje z appki 'aktualizacje' wybieram plik .zip telefon uruchamia się ponownie i... nic się nie zmienia, ciągle ta sama wersja. Próbuje więc dalej formatować telefon wg tego tematu: Niestety wchodząc w link "ROMY Mi Flash" na liście nie ma Redmi 3 Pro - i jestem w kropce. Doradzi ktoś proszę jak dalej działać?
Vognar Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Ok, dzięki. Wiesz co, myślę że warto wrzucić ten link do tutoriala z instalacji MIUI Polska w odpowiednim miejscu procesu instalacji. Po prostu nie ma go tam i przechodząc kolejne etapy instalacji, które się nie udają mimo działania krok po kroku, człowiek pędzi na forum po pomoc. Zaoszczędzi to czasu użytkownikom i nerwów moderatorom
Vognar Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2016 A ostatnia kwestia, bo tam tez nie jest wyjasniona i nie ma pliku dla redmi 3 pro - wybrac dla redmi 3 czy redmi 3s? Czy czytnik palca bedzie dzialac przy wyborze redmi 3?
bergmen Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Redmi 3 masz nie 3s Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Vognar Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Dzięki za pomoc, udało się wszystko wgrać.
Rekomendowane odpowiedzi