Turtol Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam Dziś odbieram Redmi Note 3 pro mój pierwszy chiński (w sumie nie pierwszy bo wszystkie są chińskie, ale bez gwarancji na terenie PL) telefon. Z racji swojego wieku telefonów używam od czasów noki 3310 poprzez samsungi, iphony, symbiany androidy, windows mobile i poradzę sobie z aktualizacjami romami itp. bo jestem techniczny. Zastanawia mnie tylko fakt dużej problematyki samego urządzenia i zawartości forum z opisami tych problemów z funkcjami telefonu. Moje ostatnie dwa telefony to honor 4x i zero problemów potem honor 5x i zero problemów nawet na androidzie 6 beta i potem 6 w wersji Duńskiej. Jak czytam te opisy co ten telefon wyprawia to zastanawiam się czy to był dobry pomysł i boję się otwierać paczki od kuriera. Czy moje obawy są słuszne czy te problemu tu na forum to raczej margines?
musek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Szczerze mówiąc - ilość problemów rośnie wprost proporcjonalnie do ilości kombinacji, które użytkownik wyczynia. Po otrzymaniu telefonu najlepiej wrzucić Global Stable i po prostu używać. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez musek
Gaidden Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Szczerze, używam telefonu od czerwca. Miałem ich sporo, podobnie jak Ty większość marek i systemów operacyjnych. I po tym czasie musze stwierdzic, że moim następnym telefonem będzie kolejny Xiaomi, jestem naprawdę zadowolony tak jak i z jakości telefonu jak i awaryjności( w sumie bezawaryjności). A z tego co czytam, większość problemów spotkanych na tym forum dotyczy problemu z ROMami, nie zawsze działają jak powinny, ale skoro dasz sobie z tym rade to nie będziesz miał problemu. Podejrzewam, że za takie pieniądze, nie znajdziesz telefonu w takim wykonaniu i z takimi parametrami...
piotr469 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Im więcej sprzętu, tym więcej potencjalnych usterek może się pojawić i to nie chodzi o Xiaomi. RN3 pro jest bardzo popularny i to wszystko. Jest 1 Maluch i 1000 Mercedesów, Maluch się nie zepsuł, a zepsuło się 50 Mercedesów. Czy Mercedesy są tak strasznie wadliwe? Czy Maluch jest niezawodny? Wysłane z Redmi Note 3 Pro
luki! Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 53 minuty temu, musek napisał: Szczerze mówiąc - ilość problemów rośnie wprost proporcjonalnie do ilości kombinacji, które użytkownik wyczynia. Po otrzymaniu telefonu najlepiej wrzucić Global Stable i po prostu używać. Zgadzam się. W szczególności dla osób bez doświadczenia w wgrywaniu romów itd. Używam od paru miesięcy RN3 PRO i nie mam żadnych problemów... Używam softu miuipolska Przeczytaj sobie temat Sam wyrobisz zdanie czego te problemu dotyczą...
Turtol Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ok dzięki za info. Telefon przyszedł i zapakowany ale coś gruchało -latało we wewnątrz paczki... okazało się że to odkręcany wtyk od przejściówki sieciowej a już myślałem że to ten obiektyw bo o tym czytałem. Wszystko działa rom 7.3.7.0 woła o aktualizacje ale na razie nie ruszam
Rekomendowane odpowiedzi