Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś odbieram Redmi Note 3 pro mój pierwszy chiński (w sumie nie pierwszy bo wszystkie są chińskie, ale bez gwarancji na terenie PL) telefon.

Z racji swojego wieku telefonów używam od czasów noki 3310 poprzez samsungi, iphony, symbiany androidy, windows mobile  i  poradzę sobie z aktualizacjami romami itp. bo jestem techniczny.

Zastanawia mnie tylko fakt dużej problematyki samego urządzenia i zawartości forum z opisami tych problemów z funkcjami telefonu. Moje ostatnie dwa telefony to honor 4x i zero problemów potem honor 5x i zero problemów nawet na androidzie 6 beta i potem 6 w wersji Duńskiej.

Jak czytam te opisy co ten telefon wyprawia to zastanawiam się czy to był dobry pomysł i boję się otwierać paczki od kuriera.

Czy moje obawy są słuszne czy te problemu tu na forum to raczej margines?

Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc - ilość problemów rośnie wprost proporcjonalnie do ilości kombinacji, które użytkownik wyczynia.
Po otrzymaniu telefonu najlepiej wrzucić Global Stable i po prostu używać.

Edytowane przez musek
Opublikowano

Szczerze, używam telefonu od czerwca. Miałem ich sporo, podobnie jak Ty większość marek i systemów operacyjnych. I po tym czasie musze stwierdzic, że moim następnym telefonem będzie kolejny Xiaomi, jestem naprawdę zadowolony tak jak i z jakości telefonu jak i awaryjności( w sumie bezawaryjności). A z tego co czytam, większość problemów spotkanych na tym forum dotyczy problemu z ROMami, nie zawsze działają jak powinny, ale skoro dasz sobie z tym rade to nie będziesz miał problemu. Podejrzewam, że za takie pieniądze, nie znajdziesz telefonu w takim wykonaniu i z takimi parametrami...

Opublikowano

Im więcej sprzętu, tym więcej potencjalnych usterek może się pojawić i to nie chodzi o Xiaomi. RN3 pro jest bardzo popularny i to wszystko.

Jest 1 Maluch i 1000 Mercedesów, Maluch się nie zepsuł, a zepsuło się 50 Mercedesów. Czy Mercedesy są tak strasznie wadliwe? Czy Maluch jest niezawodny?

Wysłane z Redmi Note 3 Pro

Opublikowano
53 minuty temu, musek napisał:

Szczerze mówiąc - ilość problemów rośnie wprost proporcjonalnie do ilości kombinacji, które użytkownik wyczynia.
Po otrzymaniu telefonu najlepiej wrzucić Global Stable i po prostu używać.

Zgadzam się.

W szczególności dla osób bez doświadczenia w wgrywaniu romów itd.

Używam od paru miesięcy RN3 PRO i nie mam żadnych problemów... Używam softu miuipolska

Przeczytaj sobie temat

Sam wyrobisz zdanie czego te problemu dotyczą...

Opublikowano

Ok dzięki za info.

Telefon przyszedł i zapakowany ale coś gruchało -latało we wewnątrz paczki... okazało się że to odkręcany wtyk od przejściówki sieciowej a już myślałem że to ten obiektyw bo o tym czytałem.

Wszystko działa rom 7.3.7.0 woła o aktualizacje ale na razie nie ruszam

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...