Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od kilku dni jestem posiadaczem Mi5. Kupiony na polskim allegro.

Prześledziłem najpopularniejsze wątki na forum w celu zdobycia wszelkiej niezbędnej wiedzy do wgrania optymalnej wersji ROMu. Niemniej jednak ugrzązłem w pierwszym punkcie.

Zanim jednak przejdę do kwestii wgrywania ROMu chciałem upewnić się, że wersja zainstalowanego oprogramowania wymaga tej aktualizacji.

Aktualnie mam to co na zrzucie.

Próbowałem to zaktualizować z poziomu telefonu ale kliknięcie na SZUKAJ AKTUALIZACJI nie skutkuje żadnym działaniem.

Po wybraniu zaś z menu opcji Pobierz najnowszą aktualizację ściąga coś i instaluje ale niezmiennie pokazuje mi 

MIUI 7.5.2.0.

Czy mam Rom Global i skąd pobrać ew. do niego aktualizacje?

2016-08-17 18.54.30.png

2016-08-17 19.02.31.png

Opublikowano
31 minut temu, PrzemekZalews napisał:

Cześć.

Prześledziłem najpopularniejsze wątki na forum w celu zdobycia wszelkiej niezbędnej wiedzy do wgrania optymalnej wersji ROMu. Niemniej jednak ugrzązłem w pierwszym punkcie.

Zanim jednak przejdę do kwestii wgrywania ROMu chciałem upewnić się, że wersja zainstalowanego oprogramowania wymaga tej aktualizacji.

Próbowałem to zaktualizować z poziomu telefonu ale kliknięcie na SZUKAJ AKTUALIZACJI nie skutkuje żadnym działaniem.

Po wybraniu zaś z menu opcji Pobierz najnowszą aktualizację ściąga coś i instaluje ale niezmiennie pokazuje mi 

MIUI 7.5.2.0.

2016-08-17 18.54.30.png

2016-08-17 19.02.31.png

To przeczytaj dokładnie i działaj po kolei: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/

Opublikowano

Też przy próbie uzyskania kodu z tej strony, po kliknięciu Unlock przekierowywało mnie na jakąś chińską stronę, dopiero za 6 razem samo zaskoczyło. Kod otrzymałem po dwóch dniach smsem.

Opublikowano
Cześć.

MIUI 7.5.2.0.

2016-08-17 18.54.30.png

2016-08-17 19.02.31.png

To jest global, ostatnia wersja na Mi5, a nie żaden syf.

Głupoty ci opowiadają.

Za parę dni pojawi się 8, więc wstrzymaj się z wgrywaniem wersji dev, bo więcej z nią problemów niż z wersją którą posiadasz.

fc55d084f74cf9a0ebb2e27c5c36073f.jpg

Wysłane z mojego MI 5

Opublikowano
5 minut temu, PrzemekZalews napisał:

....o i bądź tu mądry. Kto ma rację?

Na tą chwilę dostałem SMS, że mogę odblokować telefon... i szczerze mówiąc nie wiem co teraz robić.

pobrac dev wrzucic przez updatera  nastepnie  zalogowac sie na konto i otworzyc unlocka i modlic sie aby sie pojawilo wsio na zielono (:

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, marti701 napisał:

To jest global, ostatnia wersja na Mi5, a nie żaden syf.

Głupoty ci opowiadają.

Za parę dni pojawi się 8, więc wstrzymaj się z wgrywaniem wersji dev, bo więcej z nią problemów niż z wersją którą posiadasz.

fc55d084f74cf9a0ebb2e27c5c36073f.jpg

Wysłane z mojego MI 5

Na oficjalnym globalu pokazuje się "pozdrowienia z miuipolska" ? Jeśli tak, to przyznaje się do błędu. Ale tak czy inaczej, po co siedzieć na globalu...

Co do wersji dev, to już od wersji 6.8.4 (czyli sprzed 2 albo 3 tygodni) mi wszystko śmiga elegancko, żadnych istotnych błędów nie obserwuje. Na mi5 oczywiście. Stable tak samo będzie miało błędy. Kwestia tylko co kto uznaje za błąd który jest rzeczywiśćie istotny... Ja dosć mocno używam telefon i wogóle nic złego nie obserwuje.

Edytowane przez wtbn
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...