PrzemekZalews Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem Mi5. Kupiony na polskim allegro. Prześledziłem najpopularniejsze wątki na forum w celu zdobycia wszelkiej niezbędnej wiedzy do wgrania optymalnej wersji ROMu. Niemniej jednak ugrzązłem w pierwszym punkcie. Zanim jednak przejdę do kwestii wgrywania ROMu chciałem upewnić się, że wersja zainstalowanego oprogramowania wymaga tej aktualizacji. Aktualnie mam to co na zrzucie. Próbowałem to zaktualizować z poziomu telefonu ale kliknięcie na SZUKAJ AKTUALIZACJI nie skutkuje żadnym działaniem. Po wybraniu zaś z menu opcji Pobierz najnowszą aktualizację ściąga coś i instaluje ale niezmiennie pokazuje mi MIUI 7.5.2.0. Czy mam Rom Global i skąd pobrać ew. do niego aktualizacje?
wtbn Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 To nie global tylko jakiś syfski rom. możesz wgrać coś normalnego z czystym sumieniem
PrzemekZalews Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tak też myślałem. Ale tutaj już na samym początku zderzam się ze ścianą. Z tego opisu o odblokowaniu Bootloader'a robię z powodzeniem krok pierwszy (mam 100 pkt) ale po wejściu na ten adres: http://www.miui.com/unlock/index_en.html i kliknięciu Unlock Now pokazuje mi:
PrzemekZalews Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 OK, jakimś cudem przeszło to dalej i wypełniłem formularz o odblokowanie. Czekam.
Grzesiuso Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 31 minut temu, PrzemekZalews napisał: Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem Mi5. Kupiony na polskim allegro. Prześledziłem najpopularniejsze wątki na forum w celu zdobycia wszelkiej niezbędnej wiedzy do wgrania optymalnej wersji ROMu. Niemniej jednak ugrzązłem w pierwszym punkcie. Zanim jednak przejdę do kwestii wgrywania ROMu chciałem upewnić się, że wersja zainstalowanego oprogramowania wymaga tej aktualizacji. Aktualnie mam to co na zrzucie. Próbowałem to zaktualizować z poziomu telefonu ale kliknięcie na SZUKAJ AKTUALIZACJI nie skutkuje żadnym działaniem. Po wybraniu zaś z menu opcji Pobierz najnowszą aktualizację ściąga coś i instaluje ale niezmiennie pokazuje mi MIUI 7.5.2.0. Czy mam Rom Global i skąd pobrać ew. do niego aktualizacje? To przeczytaj dokładnie i działaj po kolei: https://miuipolska.pl/instalacja-miuipolskaxiaomi-eu-multilang-dla-mi5/
b.n Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Też przy próbie uzyskania kodu z tej strony, po kliknięciu Unlock przekierowywało mnie na jakąś chińską stronę, dopiero za 6 razem samo zaskoczyło. Kod otrzymałem po dwóch dniach smsem.
marti701 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem Mi5. Kupiony na polskim allegro. Prześledziłem najpopularniejsze wątki na forum w celu zdobycia wszelkiej niezbędnej wiedzy do wgrania optymalnej wersji ROMu. Niemniej jednak ugrzązłem w pierwszym punkcie. Zanim jednak przejdę do kwestii wgrywania ROMu chciałem upewnić się, że wersja zainstalowanego oprogramowania wymaga tej aktualizacji. Aktualnie mam to co na zrzucie. Próbowałem to zaktualizować z poziomu telefonu ale kliknięcie na SZUKAJ AKTUALIZACJI nie skutkuje żadnym działaniem. Po wybraniu zaś z menu opcji Pobierz najnowszą aktualizację ściąga coś i instaluje ale niezmiennie pokazuje mi MIUI 7.5.2.0. Czy mam Rom Global i skąd pobrać ew. do niego aktualizacje? To jest global, ostatnia wersja na Mi5, a nie żaden syf. Głupoty ci opowiadają. Za parę dni pojawi się 8, więc wstrzymaj się z wgrywaniem wersji dev, bo więcej z nią problemów niż z wersją którą posiadasz. Wysłane z mojego MI 5
PrzemekZalews Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2016 ....o i bądź tu mądry. Kto ma rację? Na tą chwilę dostałem SMS, że mogę odblokować telefon... i szczerze mówiąc nie wiem co teraz robić.
skay77 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 5 minut temu, PrzemekZalews napisał: ....o i bądź tu mądry. Kto ma rację? Na tą chwilę dostałem SMS, że mogę odblokować telefon... i szczerze mówiąc nie wiem co teraz robić. pobrac dev wrzucic przez updatera nastepnie zalogowac sie na konto i otworzyc unlocka i modlic sie aby sie pojawilo wsio na zielono (:
wtbn Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) 17 godzin temu, marti701 napisał: To jest global, ostatnia wersja na Mi5, a nie żaden syf. Głupoty ci opowiadają. Za parę dni pojawi się 8, więc wstrzymaj się z wgrywaniem wersji dev, bo więcej z nią problemów niż z wersją którą posiadasz. Wysłane z mojego MI 5 Na oficjalnym globalu pokazuje się "pozdrowienia z miuipolska" ? Jeśli tak, to przyznaje się do błędu. Ale tak czy inaczej, po co siedzieć na globalu... Co do wersji dev, to już od wersji 6.8.4 (czyli sprzed 2 albo 3 tygodni) mi wszystko śmiga elegancko, żadnych istotnych błędów nie obserwuje. Na mi5 oczywiście. Stable tak samo będzie miało błędy. Kwestia tylko co kto uznaje za błąd który jest rzeczywiśćie istotny... Ja dosć mocno używam telefon i wogóle nic złego nie obserwuje. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez wtbn
marti701 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Siedź i czekaj na oficjalną 8. To tylko parę dni, lub wgrywaj teraz i baw się w beta testera
Nezumi Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi