arekluszczek Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Cześć, ten temat jak już pojawił się na forum jednakże nigdzie nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi i podpowiedzi rozwiązania- zatem przepraszam jeśli otworzę nowy temat , ale myślę że nie jestem sam z tym kłopotem Mianowicie: razem z kolegą zakupiliśmy na zagranicznym portalu opaski MiBand 1S z pulsometrem. Po podłączeniu i sparowaniu z telefonem jego opaska zaktualizowała się doskonale, moja nie. Przy każdym połączeniu próbuje zaktualizować pulsometr i za każdym razem się "wykrzacza"... co za tym idzie - liczy kroki ale nie pokazuje pulsu. Z tego co widziałem nie jest to tylko moje zmartwienie..... proszę Was o podpowiedź jak można rozwiązać ten problem. Szkoda opaski aby leżała i się kurzyła a bez pełnej funkcjonalności nie mam zamiaru jej użytkować Z góry dziękuję za pomoc:)
xxmati96xx Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Trzeba było odrazu reklamować bo to pewnie problem opaski
arekluszczek Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 To nie takie proste:) Gdybym opaskę kupił tu w Polsce i miał paragon dawno bym to zrobił... tak muszę poradzić sobie sam, a raczej z Waszą pomocą
xxmati96xx Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A gdzie kupiles że nie możesz reklamować?
Rekomendowane odpowiedzi