stereo0 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Mam super nietypowy problem. Nie wiem jak to się stało dokładnie, ale od jakiegoś czasu występuje problem z jedną z kart sim. Po kilku godzinach woła o pin i jest komunikat "brak karty sim". Nie pamiętam jaki był soft wcześniej. Ale miui 7. Zrobiłem wipe wszystkiego przez twrp, wgrałem system na nowo. Dalej to samo. Po kilku godzinach komunikat "brak karty sim". Sprawdzałem na slocie 1, na slocie 2, z drugą sim i bez niej. Teraz mam miui 8 6.8.4 i dalej ten sam problem:/ druga karta sim działa prawidłowo nma każdym slocie. Na kilka godzin dałem ją do innego telefonu i tam nie było problemu. Wyłączyłem też pin karty, ale to nic nie daje. Reset telefonu przywraca kartę do życia na jakiś czas, a potem to samo. Tryb samolotowy nie przywraca kary do działania tylko reset. Myślałem o wymianie karty sim, ale skoro na innym telefonie działa to w czym problem? telefon jest taty, już chyba od października go ma. Nawet podczas komunikatu brak karty sim da się odczytać dwa numery imei kodem *#06# więc to nie problem imei. Czy czegoś jeszcze nie zrobiłem?
stereo0 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Co się okazało. Winowajca okazała się karta sim. Po kilku godzinach był brak zasięgu i tylko reset to naprawial, ale po kilku h było to samo. Jak widać zrobiłem co mogłem i kazałem tacie wymienić kartę sim na nową. I problemu już nie ma. Wszystko działa jak należy temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi