Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zna ktoś sposób na odpalenie TWRP na globalu? Na pierwszym globalu miui8 udało mi się to, lecz po kolejnej aktualizacji przez OTA już niestety nie potrafię, instalacja przez fastboot, przez updater, przez mirecovery nie daje skutku, chociaż bardziej chyba problemem jest to że poprostu się nie włącza bo ktoś o tym wspominał, a instalacja przebiega pomyślnie.
Ktoś coś?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wracam ponownie, ponieważ nadal nic mi się nie udało z tym zdziałać :/
Ostateczną deską ratunku myślałem że bedzię sflashowanie, tak też zrobił, zaznaczając Flash All, sflashowałem do 6.8.18 Global i niestety dalej nie mam możliwości włączenia TWRP, przypominam że na devach i miuipolska działało bez problemu, tutaj się instaluje normalnie, ale nie da się włączyć

Wgrałem CWM które się odpaliło zaraz po instalacj (odpaliłem je trzymająć vol up i power będąc w mi recovery) i  zainstalowałem twrp które już się nie włączyło, tylko włączyło się znów Mi recovery

Edytowane przez blejdns
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak na romach innych niż nasz, custom recovery zawsze się nadpisze przy bootowaniu, tak jest zaprojektowane MIUI, my zrobiliśmy obejście i dodaliśmy TWRP.

Czyli jak teraz mam 5.11.13 Miui Polska to zawsze mimo flashowania przez fastboot po ponownym uruchomieniu będę miał mi recovery? Pytam bo chciałem sobie wgrać inny kernel. Wgrałem przez fastboot twrp i zrobiłem się kopie partycji boot. Jednak po ponownym uruchomieniu mam znowu mi recovery. Chciałem się upewnić czy to normalne zachowanie czy można to jakoś obejść?
Opublikowano

A czy potem ewentualnie będę mógł normalnie przeflashować miuipolska z poziomu twrp?
Edit:
Czy ewentualnie potem wystarczy wrzucić owy plik spowrotem do lokalizacji, nadać uprawnienia i po ponownym uruchomieniu będę miał znowu mi recovery?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...