Mushek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Witam, Posiadam telefon Redmi Note 3 Pro (wersja 3/32 ze snapdragonem 650), posiadam na nim androida 5.1.1 LMY47V oraz MIUI Stable 7.5.2.0 (LHOCNDE) do wyboru był tylko język chiński i angielski, więc wyczytałem z forum, że to wersja China Stable. Wyczytałem też jak sprawdzić status bootloadera - mam zablokowany (już 5 dni czekam na odpowiedź z chin o odblokowanie). Chcę mieć na nim polskie miui i tu się pojawiły schody. Czytam Wasze forum i im więcej czytam, tym mniej rozumiem Przeczytałem większość poradników o instalacjii romów kilkukrotnie, a nadal nie wiem jakie kroki muszę podjąć, abym mógł zainstalować miui polska na moim fonie. Wiem, że można zainstalować na zablokowanym jak i odblokowanym BL, lecz nie wiem czy wpierw mam zmienić mój china stable na china dev i wtedy na miui global stable / dev, czy od razu z china stable na miui global stable / dev? I nadal nie wiem czy czekać na legalne odblokowanie bootloadera, czy kombinować jak jest opisane na forum z zablokowanym ?
primek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 @Mushek Żeby mieć język polski nie musisz odblokowywać bootloadera. Oficjalne romy global mają już język polski i MiFlashem możesz wgrać je na swój telefon już teraz. Odblokowanie da ci możliwość wgrania nieoficjalnych romów jak MiuiPolska/Xiaomi.eu albo CyanogenModa czy tez dostępu do roota. 1
Mushek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Aham, czyli na mój obecny china stable, przez miflasha mogę wgrać global stable lub global dev tak? i oba mają język polski ?
primek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 @Mushek Tak, MiFlashem możesz wgrywać niezależnie od systemu jaki posiadasz i tak, oba romy global mają język polski. Rom stable to aktualnie Miui 7 , rom dev to Miui 8. 1
Mushek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Ok wszystko jasne, podziękował @Edit Udało mi się zainstalować wersję global miui 7.1.8.0 Stable - i nie ma języka polskiego Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Mushek
Endymion Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ok wszystko jasne, podziękował @Edit Udało mi się zainstalować wersję global miui 7.1.8.0 Stable - i nie ma języka polskiego Skąd pobierałeś, to raczej nie jest najnowsza wersja a na tych starszych nie było języka polskiego? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
primek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 @Mushek Wgrałeś stary rom, jeszcze sprzed wprowadzenia języka polskiego do globala. Stąd pobierzesz najnowszą wersję (Redmi Note 3 Qualcomm Latest Global Stable): http://en.miui.com/a-234.html 1
Mushek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ok dzięki już sobie poradziłem
Endymion Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To elegancko oby telefon i soft się dobrze sprawowały. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
musek Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 9 godzin temu, piotrkozub napisał: a ja bym poprosił, krok po kroku jaak wgrac china rom global twrp odblokowac BL i wgrac miui polska 6.9.9 Cześć,Proszę bardzo. 1
Morvi Opublikowano 14 Września 2016 Opublikowano 14 Września 2016 Więc szukaj na tutejszym forum, było opisywane już X razy. Generalnie wygrywasz przez MiFlash. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi