kopkop Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 (edited) Czy kupując na tej aukcji, mam szansę dostać gotowy porodukt, który wyjmuję z pudełka i już się mogę nim cieszyć ? Czytaj dobry system, polski język w 100% i aktualizacje? Nie znam się na tych wszystkich rzeczach o których tu piszecie wszędzie, dlatego pytam http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-32gb-lte-black-grey-vat23-i6403080777.html Edited August 13, 2016 by kopkop
wojtekmarchewka Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Za te same pieniądze masz np. U Technosa, co jest bardziej wiarygodny niż ten z Allegro
kopkop Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Dobrze, ale nie skupiając się na źródle kupna, bo kupie z pewnego na podstawie opinii z tego forum Czy to co napisał sprzedawca: Miui Global v7 z pełnym polskim językiem oraz możliwością automatycznych aktualizacji. Jest prawdą i telefon z takim oprogramowaniem to dobra opcja ?
wojtekmarchewka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Jeżeli sprzedawca zainstaluje Rom ze strony Xiaomi.eu, będziesz miał rom że wsparciem Miui Polska a tutaj musisz sobie sam pobierać Rom i instalować, jeżli będzie to wersja Miui Global to wtedy aktualizacje są automatycznie pobierane (OTA). W obu przypadkach masz język polski, w pierwszym lepiej spolszczony, ale w drugim nie ma tragedii W twoim przypadku Miui Global to chyba jedyne rozwiązanie, jeżeli nie chcesz się bawić w odblokowanie bootloadera, które jest konieczne do instalacji Miui Eu.
kopkop Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Zgadza się, nie chcę się bawić w takie rzeczy Czyli szukać telefonu z MIUI Global z polskim językiem. I wtedy co jakiś czas mogę aktualizować MIUI albo aktualizuje się sam tak?
wojtekmarchewka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Wtedy przychodzi Ci info że nowa aktualizacja jest gotowa do pobrania i to od Ciebie zależy czy sobie ją pobierzesz i zainstalujesz
kopkop Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Kupując u Technosa, jeśli odblokuje mi bootloadera i wgra MIUI Polska, następne wersję będę musiał wgrywać sam tak?
wojtekmarchewka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Tak, polega to tylko na znalezieniu romu do swojego modelu, pobraniu ,wrzucenie na pamięć telefonu i zainstalowaniu, więc jak widzisz nie jest to jakoś trudne 1
kopkop Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 No to wygląda nieźle. Może głupie pytanie, ale mam problem z USB w komputerze. Czy wszystkie te pliki bez problemu zgram bluetooth na telefon? Być może kupię telefon z MIUI Global z polskim językiem i sklepem Play. Zawsze może sam spróbować z wgraniem MIUI Polska z pomocą tutoriali. Mam nadzieję, że te bootloadery i TWRP nie są trudne do opanowania.
wojtekmarchewka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Nie jest to trudne , bootloader odblokujesz za zgoda Xiaomi a Twrp to kilka kliknięć co do przesyłania bluetooth to będzie cholernie długo trwało kopiowanie,lepiej będzie jak pobierzesz rom i wszelkie pliki bezpośrednio z telefonu i nic nie musisz wtedy kopiować. 1
wojtekmarchewka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Ok nie ma sprawy, w razie pytań lub wątpliwości pisz na priva 1
Recommended Posts