Skocz do zawartości
  • 0

Telefon do 700zł

Pytanie

Opublikowano

Witam

potrzebuję porady dotyczącej wyboru telefonu. Nie jestem jakimś mocno wymagającym użytkownikiem. Waham się między Redmi 3s 16GB a Mi4c. Chciałbym aby telefon wytrzymał jakieś 48h na jednym ładowaniu(SoT na poziomie 2-3h dziennie). Nie jestem zbyt wymagającym użytkowaniem a telefonu używam do czynności typowo służbowych: kalendarz, rozmowy, internet. Nie gram w gry. Nigdy nie trzymałem żadnego telefonu xiaomi w ręku wiec ciężko mi się odnieść do jakości wykonania między Mi (niby wersja pro) a redmi (budżetowiec). Co w takim razie byście mi doradzili ? Za Redmi przemawia większa bateria, czytnik linii oraz metalowa obudowa a za Mi4c większa rozdzielczość ekranu usb-c szybkie ładowanie oraz lepsze podzespoły.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ja przy podobnych potrzebach jak twoje wybrałem Mi4c. Nie ukrywam, że decyzja nie była łatwa bo im więcej czytałem tym miałem większy problem z wyborem. Największy minus to brak gniazda SD. Zdecydowało to, że Mi4c to jednak wyższa półka a ważne dane zawsze można zgrać na zewnętrzny nośnik.

Edytowane przez jax3
  • 0
Opublikowano

Ja mam podobnie. Czym więcej czytam tym większa rozterka. Czytając o mi4c najwięcej negatywnych opinii dotyczy baterii, jak to wygląda u Ciebie ? Mając włączone LTE i bluetooth przez cały czas jestem w stanie ładować co dwa dni ? Zakładając, że nie korzystam z żadnych aplikacji społecznościowych (fb, snapchat, twitter itp.) i korzystam z tel na rozmowy i internet przez około 2-3h dziennie ?

• 0
Opublikowano

Ja wybrałem 3s. Mi4C ma sporo wodotrysków, które do zwykłego korzystania ze smartfona potrzebne nie są. Chyba że ktoś śpi z telefonem pod poduszką i się ciągle nim bawi :)

w Redmi 3S przemówiła do mnie bateria pozwalająca na spokój duszy przy korzystaniu z telefonu. A i bebechów też najgorszych nie ma. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

jak na telefon za sto kilkanaście dolarów to cały jest wodotryskiem ;)

aktywna krawędź, usb C. Może port podczerwieni?

no i plusy: bardzo fajny wyświetlacz, SoC, dual Led i w ogóle niezły (jeśli nie bardzo dobry) aparat, fajna obudowa

To na moją ciasną głowę za dużo na tą cenę. Gdzie były cięcia? Czy po prostu wypychają stany magazynowe bo zaraz wchodzi nowy model? Czy jedno i drugie i jest niedoprojektowany?

Albo po prostu ten telefon to ideał?

Edytowane przez bergmen
  • 0
Opublikowano

Raczej wyprzedają resztki - w końcu nie tak dawno był w cenie powyżej tysiąca, a teraz już praktycznie połowa z tego ^^ Przecież z taką ceną nie startował, a przytaczany tu Redmi 3s jest od niego znacznie nowszy, stąd i cena na podobnym pułapie.

Co do tych wodotrysków - dla mnie to nic szczególnego, więc myślałem, że ma coś więcej :P Swoją drogą, ten model wspiera obsługę ekranu w rękawiczkach czy nie bardzo?

• 0
Opublikowano

Dla mnie aktywna krawędz to piękny marketingowy bajer - ale in real life nieprzydatny.

Organoleptycznie różnicy w wykonaniu nie widzę szczerze mówiąc - i tak sprowadza się do szczęścia czy się trafi solidny egzemplarz czy feler.

Jeżeli nie grasz (tu mi4c byłby lepszy) i chcesz mocną baterię - bierz 3S.

• 0
Opublikowano

Zależy komu na czym zależy. Jak nie grasz to po co ci snap 808 ? Ja np potrzebowałem radia - o dziwo nie jest to standard... każdy powinien dobierać pod swoje zastosowanie :)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ale co to za argumentacja, ze SD 808 to tylko gry i nic poza tym? Zależy mi na ogólnej wydajności, a nie tylko na grach - w sumie sam stoję przed takim wyborem (Redmi 3 i Mi4C) i bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. Cena podobna, a Mi4C jest nieporównywalnie lepszy - no poza tą baterią, która i tak zła nie jest, a dla mnie wręcz wystarczająca.

Ciekawi mnie tylko czy ma tę obsługę w rękawiczkach czy nie xd

Edytowane przez Antyhaker
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...