Skocz do zawartości

Usunięcie stockowego odtwarzacza muzycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zmienić domyślny odtwarzacz muzyczny na Morplayera i chyba jedyną słuszną opcją jest usunięcie stockowgo odtwarzacza. Czy mógłby ktoś opisać krok po kroku jak tego dokonać? Słyszałem,że niestety jest to związanie z brakiem możliwości ustawienia dzwonków w launcherze, trzeba się posłużyć innym odtwarzaczem. Czy da się to ominąć?

Opublikowano

Czemu chcesz usuwać? Nie lepiej obok zainstalować i ikonkę gdzieś przenieść żeby nie była widoczna i odpalać po prostu Morplayera?

Słyszałem,że niestety jest to związanie z brakiem możliwości ustawienia dzwonków w launcherze, trzeba się posłużyć innym odtwarzaczem. Czy da się to ominąć?

Nie wiem o co Ci chodzi w ogóle...

Opublikowano

Całkowicie odradzam takie cuda. Szczególnie, że za tydzień aplikacja wróci w swoje miejsce, więc to chyba bez sensu prawda?

Zainstaluj coś innego i tyle.

Co do dzwonków to chyba chodzi o ustawienie ich w systemie. To prawda jak usuniesz Muzykę to nie ustawisz dzwonków z wyboru (Inne). Ale możesz mieć np. Solid Explorera który ma obsługę plików mp3 czy ogg i wtedy będzie on do wyboru poza Muzyką i Nagraniami.

Opublikowano

Chyba się nie da. Tzn nie wiem bo bardzo lubię ten MIUI i dawno nic innego nie instalowałem. Pamiętam jeszcze kiedyś np. w v4 miałem PowerAmpa i tam po zaznaczeniu opcji w jego ustawieniach pojawiał się odtwarzacz PowerAmpa na ekranie blokady. Jednak teraz domyślny kod ekranu blokady ma na sztywno wpisaną nazwę procesu Muzyki MIUI. Chyba aplikacje już nie mogą zmieniać tego kodu. Pozostaje edycja ręczna ale znowu... za tydzień ustawi się domyślne.

Opublikowano

Udało się mi znaleźć rozwiązanie pośrednie. Locksreen z motywu Stock Sense nie posiada w ogóle żadnych skrótów do aplikacji. No cóż, coś za coś.

Opublikowano

"Jednak teraz domyślny kod ekranu blokady ma na sztywno wpisaną nazwę procesu Muzyki MIUI."

nie ma, guziki dzialaja jak pilot, klikasz play i zaczyna leciec muzyka. Kilka dni probowalem rozgryzc na czym to polega ze raz z power ampa a raz z miui... zreszta gdzies o tym wspominalem an forum ;p i dlaczego jak juz muzyka leci w powerampie to klikanie uruchamialo wbudowany... a czasami po prostu smigalo jak powinno. Skonczylo sie skasowaniem wbudowanego odtwarzacza i problemy sie skonczyly, dziala zawsze i tylko przez power ampa ;)

owszem, muzyka wraca co tydzien ale co z tego? wole poswiecic ta minute na jej odinstalowanie niz w trakcie jazdy samochodem (muzyka przez jacka do radia leci ;p) bawic sie w odblokowywanie i szukanie widzetu powerampa... mi przede wszystkim zalezy na przelaczanie piosenek przy wylaczonym ekranie

na blokadzie oczywiscie nic nie ma tzn ani okladki, ani nazwy piosenki... przy wbudowanym odtwarzaczu (muzyka gra z pAmpa, guziki dzialaja na pAmpie) pokazywal nazwe piosenki z wbudowanego ;p

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja aplikację Muzyka mam zamrożoną jak wiele innych zbędnych apek. Aplikacja SD Maid Pro. Zamrożone jest na "stałe" Zamiast usuwać co chwila lepiej zrobić jak ja.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

Według mnie odtwarzacz MIUI (a przynajmniej v3) jest genialny. Szczególnie opcja zmiany utworów wstrząśnięciem telefonu. :-)

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Nie widzę sensu stosowania innego odtwarzacza niż ten standardowy - tym bardziej z ViperFX.

Tapnięte z MI2S

• 2 tygodnie później...
  • 4 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...