Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam kupiłem ostatnio Xiaomi Redmi Note 3 Pro  niestety opierając się na poraniu z forum https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Uwaliłem tak fona ze musiał jechać na gwarancję

wczoraj dostałem nowego fona(gdyż poprzedni był tak uwalony ze nie dało naprawić się ) i chcę w nim zmienić oprogramowanie bo mam na nim zainstalowane Miui Global 7.3( stabilna) 7.3.6.0.0(LH0CNDD) A chciał bym mieć nowe oprogramowanie pozbawione syfu od sprzedawcy  dodatkowo chciał bym mieć root

nadmienię iż nie che puki co niestabilnych wersji oprogramowania wiec chyba MIUI 8 odpada

a teraz przejdę do meritum boję się znowu upierdzelić fona wiec proszę was  doświadczonych o rade co i jak zrobić żeby to zrobić dobrze i nie upitolic kolejny raz fona

Napisze czym dysponuje

Komp z Windows 10  64 bit

pościągałem już z powyższego linku wszystkie pliki

telefon

kabel

chęci i troszkę wiedzy 

Prośba do was  napiszcie co jeszcze muszę  ściągnąć i co i jak po kolei klikać by znowu nie up***dolić fona

domyślam się ze powonieniem zacząć od 0  wiec też was proszę o takie porady

aa i morze wypadało by sprawdzić czy mam wersje Redmi Note 3 Pro czy Redmi Note 3  bo (powonieniem mieć ta pierwszą) w fonie pisze tylko Redmi Note 3 choć ramu mam 3 GB i Procków 6x 1.8 tylko jak się upewnić ??

Przepraszam ze tak błahe pytania ale jestem teraz już ostany po tym uwaleniu fona wiec będę pytał jeśli jesteście skłonni odpowiadać prawie o wszystko

potem podsumuje w temacie wszystko i zostawię instrukcje dla potomności

Edytowane przez taba19
Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na roocie to musisz odblokować bootloader. Tu na forum jest masa poradników ale mogę Ci pomóc co i jak. Ale to minie parę dni zanim otrzymasz SMS od Xiaomi. Więc na te chwile znajdź poradnik który krok po kroku tłumaczy jak odblokować bootloader a raczej na tym etapie jak poprosić o zgodę na jego odblokowanie.

EDIT

Ułatwie Ci, tutaj instrukcja https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/

Generalnie niektórym udaje się odblokować na takim systemie jak Twój, to nie jest syfmiui a po prostu stabilny Global. Ale najpewniej wgrać najnowszego deva bazującego na Miui 8 (później możesz wrócić na stabilne Miui 7). Narazie po prostu wystąp o pozwolenie, jak wczytasz się w forum to znajdziesz masę podobnych tematów. Chyba, że będziesz potrzebował pomocy to wyjaśnię co ja zrobiłem żeby wszystko działało.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

sms od Xiaomi dostałem już wcześniej jak próbowałem na tamten telefon wgrać wiec konto jest ok

jakiś miesić temu i po tym jak uwaliłem fona po 2 dniach aktywowałem na 100 % konto bo pisałem donich ze e mail nie moge wprowadzic bo wyskakiwał jakiś błąd poprawili i teraz mam wszystko na 100 %

tylko teraz pytanie czy powozownie jest na tamten telefon czy na konto po prostu ??

Edytowane przez taba19
Opublikowano
31 minut temu, taba19 napisał:

tylko teraz pytanie czy powozownie jest na tamten telefon czy na konto po prostu ??

Zgodę na odblokowanie dostajesz na konto i dlatego niektórzy mają ją zanim dostaną jeszcze telefon do rąk, możesz bez problemu odblokować logując się na to konto.

Opublikowano

Czy posiadając wersję MIUI 8 Global 6.8.4 Beta mogę odblokować BL czy muszę wgrać przez fastboota coś innego?

Opublikowano

Dostałeś od Xiaomi info że możesz odblokować? Bez tego nic nie odblokujesz. Możesz na dev próbować. Jeśli nie to wgraj przez miflash china dev później już według poradnika w dziale tutoriale

Opublikowano

Dobra Panowie

powróćmy do tematu

skoro mam zgodę na odblokowanie

to teraz co powonieniem i jak robić by zmienić ten room i wgrać root??

no i jakie pliki po kolei pościągać łącznie oprogramowanie m do zamiany

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...