taba19 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam kupiłem ostatnio Xiaomi Redmi Note 3 Pro niestety opierając się na poraniu z forum https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Uwaliłem tak fona ze musiał jechać na gwarancję wczoraj dostałem nowego fona(gdyż poprzedni był tak uwalony ze nie dało naprawić się ) i chcę w nim zmienić oprogramowanie bo mam na nim zainstalowane Miui Global 7.3( stabilna) 7.3.6.0.0(LH0CNDD) A chciał bym mieć nowe oprogramowanie pozbawione syfu od sprzedawcy dodatkowo chciał bym mieć root nadmienię iż nie che puki co niestabilnych wersji oprogramowania wiec chyba MIUI 8 odpada a teraz przejdę do meritum boję się znowu upierdzelić fona wiec proszę was doświadczonych o rade co i jak zrobić żeby to zrobić dobrze i nie upitolic kolejny raz fona Napisze czym dysponuje Komp z Windows 10 64 bit pościągałem już z powyższego linku wszystkie pliki telefon kabel chęci i troszkę wiedzy Prośba do was napiszcie co jeszcze muszę ściągnąć i co i jak po kolei klikać by znowu nie up***dolić fona domyślam się ze powonieniem zacząć od 0 wiec też was proszę o takie porady aa i morze wypadało by sprawdzić czy mam wersje Redmi Note 3 Pro czy Redmi Note 3 bo (powonieniem mieć ta pierwszą) w fonie pisze tylko Redmi Note 3 choć ramu mam 3 GB i Procków 6x 1.8 tylko jak się upewnić ?? Przepraszam ze tak błahe pytania ale jestem teraz już ostany po tym uwaleniu fona wiec będę pytał jeśli jesteście skłonni odpowiadać prawie o wszystko potem podsumuje w temacie wszystko i zostawię instrukcje dla potomności Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez taba19
taba19 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 to teraz przejdźmy do spraw poważnych co i jak wgrać by było ok i obyło się bez uceglenia?
Endymion Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jeżeli zależy Ci na roocie to musisz odblokować bootloader. Tu na forum jest masa poradników ale mogę Ci pomóc co i jak. Ale to minie parę dni zanim otrzymasz SMS od Xiaomi. Więc na te chwile znajdź poradnik który krok po kroku tłumaczy jak odblokować bootloader a raczej na tym etapie jak poprosić o zgodę na jego odblokowanie. EDIT Ułatwie Ci, tutaj instrukcja https://miuipolska.pl/forum/topic/9218-odblokowywanie-bootloadera-w-urządzeniach-xiaomi-poradnik/ Generalnie niektórym udaje się odblokować na takim systemie jak Twój, to nie jest syfmiui a po prostu stabilny Global. Ale najpewniej wgrać najnowszego deva bazującego na Miui 8 (później możesz wrócić na stabilne Miui 7). Narazie po prostu wystąp o pozwolenie, jak wczytasz się w forum to znajdziesz masę podobnych tematów. Chyba, że będziesz potrzebował pomocy to wyjaśnię co ja zrobiłem żeby wszystko działało. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
taba19 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) sms od Xiaomi dostałem już wcześniej jak próbowałem na tamten telefon wgrać wiec konto jest ok jakiś miesić temu i po tym jak uwaliłem fona po 2 dniach aktywowałem na 100 % konto bo pisałem donich ze e mail nie moge wprowadzic bo wyskakiwał jakiś błąd poprawili i teraz mam wszystko na 100 % tylko teraz pytanie czy powozownie jest na tamten telefon czy na konto po prostu ?? Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez taba19
kamilstw7 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 31 minut temu, taba19 napisał: tylko teraz pytanie czy powozownie jest na tamten telefon czy na konto po prostu ?? Zgodę na odblokowanie dostajesz na konto i dlatego niektórzy mają ją zanim dostaną jeszcze telefon do rąk, możesz bez problemu odblokować logując się na to konto.
taba19 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 czyli ok 2 sprawa załatwiona ,teraz trzeba to usystematyzować co by babola nie zrobić
Kopik Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy posiadając wersję MIUI 8 Global 6.8.4 Beta mogę odblokować BL czy muszę wgrać przez fastboota coś innego? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
grzesiekbu Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Dostałeś od Xiaomi info że możesz odblokować? Bez tego nic nie odblokujesz. Możesz na dev próbować. Jeśli nie to wgraj przez miflash china dev później już według poradnika w dziale tutoriale Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
taba19 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Dobra Panowie powróćmy do tematu skoro mam zgodę na odblokowanie to teraz co powonieniem i jak robić by zmienić ten room i wgrać root?? no i jakie pliki po kolei pościągać łącznie oprogramowanie m do zamiany
luki! Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Krok 1 -> Przeczytać poradniki na forum! Zrób to zanim uceglisz telefon!
luki! Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi