Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

to jest mój pierwszy post więc nie do końca jeszcze ogarniam regulamin każdego działu ale mam nadzieje, że dobrze trafiłem.

Mam możliwość ogarnięcia Xiaomi Mi 5: Kolega mieszka na stałe w Chinach i może mi wysłać,JEŚLI POPROSZĘ (lecz nie wiem czy warto mu d*pę truć,) więc pytam:

1. Czy cena znacznie będzie się różniła od tej w Polsce, tzn. jeśli to kwestia +/- 100-200zł to wole chyba z technos kupić bez bawienia się w bootloadery i wgrywanie MIUI

2. Czy MIUI center rozpratrywać będzię moją gwarancję, czy będzie go traktował jako telefon po gwarancji? I w razie zepsucia telefonu gdzie musiałbym oddawać na gwarancję? Do Chin?

3. 64gb pamięci mi wystarczają boję się o ramy... czy w przyszłości przypadkiem za rok 3gb nie będzie słabe. Tak wiem.... Miałem wcześniej przez 2 lata LG optimus G (e795), telefon super dopracowany, nie flagowiec, z 1GB ramu i dotrwał mi do teraz i jako tako jeszcze dzwigał wszystko, ale jak teraz pojawi się licytacja kto da więcej RAM do telefonu, to zaraz może się okazać, że 3GB to mało. Posiadacze wersji Prime i Pro czy jakbyście teraz mieli dokonywać wyboru jaki wariant byście wybrali? :D

Dziekuje za odpowiedz

Opublikowano

1. Zapytaj kolegi za ile można kupić w Chinach - nie jesteśmy jasnowidzami. 1879zł na technos będzie Cie kosztowała wersja 64GB black - ja bym nie kupił, jak dla mnie drogo, skoro za swój zapłaciłem 1600zł z dwuletnią gwarancją realizowaną we Wrocławiu w sklepie Ibuygou.

2. Kupisz w Chinach - będziesz musiał odsyłać do Chin, za wyjątkiem Ibuygou.

3.Prime będzie ok, chyba , że masz duży budżet to dopłać i weź Pro. Wersja pro ma więcej pamięci 128GB oraz ramu 4GB no i obudowę ceramiczną - decyzja należy do Ciebie.

Opublikowano
34 minuty temu, ziomeczek napisał:

2. Kupisz w Chinach - będziesz musiał odsyłać do Chin, za wyjątkiem Ibuygou.

i spemall - gwara w Hiszpanii

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ad 1. Ceny w Chinach są niższe, za Mi5 3/32 liczą sobie 2300 juanów, czyli ok. 1350 zł.

Ad 2. MIUI center Ci go pewnie naprawi jako naprawę płatną.

Ad 3. 3 GB RAMu w zupełności Ci wystarczy.

Edytowane przez TKN
Opublikowano

Ja kupiłem za 1550 -minus jeszcze planet plus 64gb biały maju. A teraz zamówiłem czarny 32 za 1204 złote.- minus jeszcze planetplus Na Ali u Dreami. Więc czy warto??

napisane z Xiaomi Mi5

Opublikowano

A jak wygląda sprawa jeśli chciałbym przelać pieniądze przez WU, bo mam euro, lecz brak konta walutowego, a nie opłaca mi się chyba przelewać PLN na Paypal. Czy ma to jakikolwiek sens?

Opublikowano
7 godzin temu, geezer napisał:

A jak wygląda sprawa jeśli chciałbym przelać pieniądze przez WU, bo mam euro, lecz brak konta walutowego, a nie opłaca mi się chyba przelewać PLN na Paypal. Czy ma to jakikolwiek sens?

No to sprawdź sobie w WU ile takie coś kosztuje, będziesz wtedy wiedział czy ma to jakikolwiek sens.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...