Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilkunastu dni w moim Mi4 pojawił się problem z przednią kamerą. Mianowicie, niemożna przełączyć w stockowej aplikacji aparatu na przednia kamerę, Niema ikonki zmiany kamery, przesuniecie palcem również nie przynosi efektu. Inne aplikacje (np. snap) też nie pokazują obrazu z kamery. Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie, zrobiłem fabryczny restet (przez aktualizacja -> uruchom recovery i tam full wipe) i jest nadal to samo. Przednia kamera niedziała/niejest wykrywana przez telefon. Oprócz tego wszystko w telefonie działa.

Jakieś pomysły co z tym zrobić?

P.S jak chciałem zainstalować wersje stabilną miui na miui8 to po aktualizacji telefon neiczytał karty sim i wywalał błedy, resetował się itp. dopiero wgranie po wgraniu najnowszego miui wszystko jest ok.

Opublikowano

Czyli najpierw sformatować (moze byc przez aktualizacje tak jak pisałem wczesniej ?) i potem zainstalować niższą wersje, czy zainstalować najpierw niższą wersje, zrobić wipe i zainstalować jeszcze raz?

Opublikowano

Niższa wersja > Uruchom w recovery i tam wipe data i będzie grało. A jak nie ma szans zrobić wipe do wgraniu to w recovery wipe data i od razu instalacja romu bez uruchamiania telefonu.

• 1 miesiąc temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...