Scoli Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Witam, mam od jakiegoś czasu głośnik (podobno ich najlepszy) i mam z nim kłopot .Po kablu gra dobrze a po bluetoofie szczególnie przy np.plikach flack są słyszalne trzaski itp.Telefon to też Xiaomi ,Redmi note 3 pro.Ma ktoś jakiś pomysł.Używałem już chyba wszystkich programów do odtwarzania.
szakal88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Poczytaj sobie trochę o przepustowości technologii bluetooth tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Bluetooth Słuchanie flac po bluetooth nie ma żadnego sensu.
Scoli Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź, ale z głośnikiem kolegi Bose gra ok.???
szakal88 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Jak Ci trzeszczy to może być coś z głośnikiem, może firmware słabo napisany dla muzyki o wysokiej jakości
decibel66 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Głośnik Xiaomi bluetooth nowa wersja V2. Głośnik piekny, cena bardzo korzystna w stosunku do jakości. Ale:...Silne trzaski przy współpracy z Redmi Note 2. Zarówno przy zapisanej w tel. muzyce, jak też przy transmisji radia z tune in. Trzaski na nowej wersji MIUI i najnowszym AOSP. Nie słychać ich z innym źródłem np. tablet Asus, tel Sony Xperia. Czy jest jakiś sposób, aby rozwiązać ten problem? Poza kupnem nowego telefonu...
decibel66 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 Wczoraj zainstalowalem najnowsze oprogramowanie MIUI 8. Chodzi pięknie. Ale Głośnik bluetooth Xiaomi nadal, co chwilę nieprzyjemne trzeszczy. Znalazłem jednak inny sposób....jak na foto. Minusem jest oczywiście unieruchomienie kablem i poczucie, że sprawa nadal nie została załatwiona. Plusem jest zdecydowanie lepsza jakość audio po kablu i oczywiście brak jakichkolwiek zakłóceń. P.S. Nadal czekam na wiadomość, czy ktoś poradził sobie z zakłóceniami, którymi sieje bluetooth Note 2.
bboorreecc Opublikowano 25 Października 2016 Opublikowano 25 Października 2016 Poczytaj sobie trochę o przepustowości technologii bluetooth tutaj:https://pl.wikipedia.org/wiki/Bluetooth Słuchanie flac po bluetooth nie ma żadnego sensu.A o APTX słyszałeś?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
szakal88 Opublikowano 26 Października 2016 Opublikowano 26 Października 2016 Tylko musisz mieć dwa urządzenie obsługujące APTX i dalej to jest pewnego rodzaju kompresja, więc co by nie napisali producenci strata na jakości jest.
Scoli Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Hej, Po zmianie telefonów na MI5 a już od paru dni Mi5s plus brak jakichkolwiek trzasków i problemów.
FioleK Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 aptX daje lepszą jakość niż MP3 / OGG 320kbps, więc dla 98% ludzi jest to jakość bezstratna...
Rekomendowane odpowiedzi