Reventon707 Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam! Ostatnio przymierzam się do kupna Xiaomi Redmi 3 Pro w sklepie accessories4you. W FAQ piszą, że wysyłają ten model z wgranym xiaomi.eu na zablokowany bootloader. Moje pytanie brzmi, czym się różni xiaomi.eu wgrane na odblokowany bootloader i na zablokowany? Czy tracę jakieś właściwości, czy to po prostu nie ma znaczenia? I drugie pytanie: Czy jak zakupie ten telefon z zablokowanym bootloaderem i już wgranym xiaomi.eu to czy będę mógł go odblokować i np. zainstalować MIUI Polska (o ile w ogóle ma to sens)? Z góry dziękuję za odpowiedź.
PeepingTom Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Powinieneś móc odblokować, tylko że na wersji dev oczywiście. MIUI Polska i xiaomi.eu to w tym momencie to samo.
ahr Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 A że nie ma działającego xiaomi.eu na zablokowany dla tego modelu, to pewnie instalują rom ManhiTa, który xiaomi.eu nijak nie jest.
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Hmm... to już nie wiem co zrobić. Czyli jakbym kupił ten telefon na ich stronie musiałbym odblokować bootloader i wszystko sam wgrać, tak? Sklep accessories4you mówi, że można wgrać na Xiaomi Redmi 3 Pro ze zablokowanym bootloaderem xiaomi.eu. Podesłał mi taki link http://telchina.pl/redmi-3-instalacja-romu-xiaomi-na-zablokowanym-bootloaderze-t26169.html Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez Reventon707 Wiadomość
ahr Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Tylko to jest rom dla Redmi 3. Jest starszy niż Redmi 3 Pro i nie działa na nim czujnik palca i coś tam jeszcze. Tak że albo odblokowywanie i wgrywanie twrp i xiaomi.eu, albo instalacja global dev.
Reventon707 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2016 (edytowane) Ok, dzięki. A co polecacie? Kupić w takim właśnie accessories4you w złotówkach, czy bawić się z ibuygou i płatnościami paypal? 100 zł różnicy, a znowu nie wiadomo, czy doliczą VAT czy nie, w ibuygou. No i gwarancja 24 miesiące w accessories4you. Accessories4you utrzymuje, że czytnik linii papilarnych działa. Nie wiem już komu wierzyć. Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez Reventon707
Rekomendowane odpowiedzi