Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio przymierzam się do kupna Xiaomi Redmi 3 Pro w sklepie accessories4you. W FAQ piszą, że wysyłają ten model z wgranym xiaomi.eu na zablokowany bootloader. Moje pytanie brzmi, czym się różni xiaomi.eu wgrane na odblokowany bootloader i na zablokowany? Czy tracę jakieś właściwości, czy to po prostu nie ma znaczenia? I drugie pytanie: Czy jak zakupie ten telefon z zablokowanym bootloaderem i już wgranym xiaomi.eu to czy będę mógł go odblokować i np. zainstalować MIUI Polska (o ile w ogóle ma to sens)? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

A że nie ma działającego xiaomi.eu na zablokowany dla tego modelu, to pewnie instalują rom ManhiTa, który xiaomi.eu nijak nie jest.

Opublikowano (edytowane)

Hmm... to już nie wiem co zrobić. Czyli jakbym kupił ten telefon na ich stronie musiałbym odblokować bootloader i wszystko sam wgrać, tak?

Sklep accessories4you mówi, że można wgrać na Xiaomi Redmi 3 Pro ze zablokowanym bootloaderem xiaomi.eu. Podesłał mi taki link http://telchina.pl/redmi-3-instalacja-romu-xiaomi-na-zablokowanym-bootloaderze-t26169.html

Edytowane przez Reventon707
Wiadomość
Opublikowano

Tylko to jest rom dla Redmi 3. Jest starszy niż Redmi 3 Pro i nie działa na nim czujnik palca i coś tam jeszcze.

Tak że albo odblokowywanie i wgrywanie twrp i xiaomi.eu, albo instalacja global dev.

Opublikowano (edytowane)

Ok, dzięki. A co polecacie? Kupić w takim właśnie accessories4you w złotówkach, czy bawić się z ibuygou i płatnościami paypal? 100 zł różnicy, a znowu nie wiadomo, czy doliczą VAT czy nie, w ibuygou. No i gwarancja 24 miesiące w accessories4you.

Accessories4you utrzymuje, że czytnik linii papilarnych działa. Nie wiem już komu wierzyć. 

Edytowane przez Reventon707
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...