Maravel Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Cześć, mam Redmi 3 PRO z wgranym Miui 8 i spotkał mnie dziwny problem. Jak podłączam ładowarkę (oryginalną) do telefonu to czasami nic się nie dzieje, a czasami świeci się światełko ładowania, jednak obok ikonki baterii nie wyświetla się, że telefon się ładuje. Na wyłączonym telefonie gdy podłączam ładowarkę to pojawia się logo MI i przez sekundę na ekranie duży obrazek baterii, po czym telefon się tak jakby wyłączał i ponownie robił to samo. Zaznaczam, że nie ma opcji, aby wtyk usb lub ładowarka się zepsuła. Próbowałem na innych ładowarkach - efekt jest podobny. Telefon jest nowy i nigdy wcześniej nie było podobnych problemów. Jakieś pomysły? Może coś z softem się stało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Nawet nie napisałeś jaki ten soft masz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maravel Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 (edited) 27 minutes ago, jarekm95 said: Nawet nie napisałeś jaki ten soft masz... Problem jest identyczny jak na tym filmie: ROM: SpaceX ROM MIUI 8 V6.7.7 (starsza wersja tak samo), próbowałem też ROM z Miui 7 z xda, sytuacja wyglądała identycznie. Dzisiaj udało mi się raz naładować telefon do pełna, teraz znowu nie ładuje. Warto wspomnieć też o tym, że w panelu sterowania pokazuje jakby ładowało, tak samo pokazuje czas do końca naładowania, jednak mimo wszystko nie ładuje. Gdy wejdę w ustawienia -> informacje o telefonie -> status urządzenia w zakładce "Stan baterii" powinno wyświetlać się "podłączony" lub "nie podłączony", u mnie w chwili gdy podłączę telefon nie wyświetla się nic, jest puste pole. Edited July 31, 2016 by Maravel Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Ja bym proponował sprawdzić na china dev lub na global Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts