Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam ładowarkę samochodową z dwoma wyjściami usb: 

5V = 2.4A

5V = 1A

Na którym wejściu lepiej lądować Redmi N3pro?

Ja podłączam zawsze pod 2.4A, ale dzisiaj telefon mocno się nagrzał, dlatego pomyślałem, że warto zapytać czy dobrze robię. 

Opublikowano

glow nie dam - niech soie wypowie jakis specjalista - ale nie da sie 'przeladowac' telefonu. prpcesor sam ograniczy natezenie pradu do maksymalnego.

a przy ladowaniu maksymalnym natezeniem sie telefon grzeje to normalne. zainstaluj gsam albo cos podobnego i podaj temperature baterii w trakcie ladowania, bo 'mocno nagrzal' jest subiektywne.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

po 1 nie da się przeładować telefonu

Po 2 na jednym będziesz miał 1A na drugim 1,5A

Bo ładowarka którą maszna 99% nie obsługuje qc1.0 czyli 2A 5v

Jeśli się mocno nagrzał to może działa 2.0A

Jesli cie interesuje redmi note 3 pro na qc2.0 czyli 9V 1,67A można powiedzieć że się gotuje.

Co musisz wiedzieć

a) 90% kabli z chin ma tylko 0,5A lub 1A. Żeby szybko ładować potrzebujesz 2A kabla

b ) ładowarka choćby miała 10A a nie miała qc1.0 to pociągnie z niej 1,5A z QC1.0 tylko 2A

c) By szybciej ładować potrzebne jest qc2.0 czyli zasilanie 9V

c prim ) redmi note 3 pro ma problemy na miui polska z ładowaniem. Nie zawsze załącza się 2A i nie działa qc2.0 tzn na sofcie z jednego tygodnia działa na z innego nie. Mowa o miui 8 beta. Na miui 7 jest ok. I na globalach także.

Polukaj za tematami o tym na forum i podawałem gdzieś NAJTAŃSZE kable podróbki xiaomi za 1,5$ to najtańsze kable 2A jakie udało mi się kupić. Oczywiście tylko 1m. 

Prąd ładowania możesz zmierzyć aplikacją AMPERE z play google.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...