Guest [email protected] Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Witam. Mam ładowarkę samochodową z dwoma wyjściami usb: 5V = 2.4A 5V = 1A Na którym wejściu lepiej lądować Redmi N3pro? Ja podłączam zawsze pod 2.4A, ale dzisiaj telefon mocno się nagrzał, dlatego pomyślałem, że warto zapytać czy dobrze robię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 glow nie dam - niech soie wypowie jakis specjalista - ale nie da sie 'przeladowac' telefonu. prpcesor sam ograniczy natezenie pradu do maksymalnego. a przy ladowaniu maksymalnym natezeniem sie telefon grzeje to normalne. zainstaluj gsam albo cos podobnego i podaj temperature baterii w trakcie ladowania, bo 'mocno nagrzal' jest subiektywne. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 po 1 nie da się przeładować telefonu Po 2 na jednym będziesz miał 1A na drugim 1,5A Bo ładowarka którą maszna 99% nie obsługuje qc1.0 czyli 2A 5v Jeśli się mocno nagrzał to może działa 2.0A Jesli cie interesuje redmi note 3 pro na qc2.0 czyli 9V 1,67A można powiedzieć że się gotuje. Co musisz wiedzieć a) 90% kabli z chin ma tylko 0,5A lub 1A. Żeby szybko ładować potrzebujesz 2A kabla b ) ładowarka choćby miała 10A a nie miała qc1.0 to pociągnie z niej 1,5A z QC1.0 tylko 2A c) By szybciej ładować potrzebne jest qc2.0 czyli zasilanie 9V c prim ) redmi note 3 pro ma problemy na miui polska z ładowaniem. Nie zawsze załącza się 2A i nie działa qc2.0 tzn na sofcie z jednego tygodnia działa na z innego nie. Mowa o miui 8 beta. Na miui 7 jest ok. I na globalach także. Polukaj za tematami o tym na forum i podawałem gdzieś NAJTAŃSZE kable podróbki xiaomi za 1,5$ to najtańsze kable 2A jakie udało mi się kupić. Oczywiście tylko 1m. Prąd ładowania możesz zmierzyć aplikacją AMPERE z play google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts