Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przepraszam za ewentualny spam, ale chciałbym upewnić się na 100%:

Czy przy instalacji xiaomi.eu na Redmi Note 2 Prime po zainstalowaniu aplikacji Flashify, a następnie instalacji recovery po wgraniu chińskiego romu dev, należy teraz zainstalować MIUIPolska z pliku:

xiaomi.eu_multi_HMNote2_6.7.28_v8-5.0.zip

czy z pliku:

xiaomi.eu_multi_hermes_V7.1.3.0.LHMCNCK_v7-5.0.zip

?

Z góry dzięki za krótką odpowiedź.

Opublikowano
30 minut temu, ahr napisał:

A to już od Ciebie zależy.

6.7.28. V8 to wersja dev na MIUI 8

https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424950830

V7.1.3. to wersja stable na MIUI 7, jest też nowsza wersja stable V7.5.3:

https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424948892

Mhm. Rozumiem, że przy instalacji MIUIPolska V8, mogę później robić aktualizacje z poziomu telefonu poprzez "Aktualizacje", bez potrzeby zgrywania pliku aktualizacyjnego z komputera?

Opublikowano

Jak masz twrp to i na dev i na stable zainstalujesz aktualizację z telefonu. Aplikacja Aktualizacje po wybraniu zainstaluj z pliku .zip i tak przenosi do twrp.

Opublikowano

Ok mam problem. Po wgraniu chińskiego romu dev, odpaleniu aplikacji Flashify i uzyskaniu info o braku root, chcę teraz wejść do security->permissions->root, czyli zastosować krok nr 6 w instrukcji do instalacji recovery metodą 2. Wywala mi non stop komunikat "unfortunately the process com.android.phone has stopped" oraz "unfortunetely, security has stopped" i nie mogę wykonać kolejnego kroku, bo security mi się nie otwiera.

Co teraz?

Opublikowano
13 minut temu, Raskolnikov_1990 napisał:

Ok mam problem. Po wgraniu chińskiego romu dev, odpaleniu aplikacji Flashify i uzyskaniu info o braku root, chcę teraz wejść do security->permissions->root, czyli zastosować krok nr 6 w instrukcji do instalacji recovery metodą 2. Wywala mi non stop komunikat "unfortunately the process com.android.phone has stopped" oraz "unfortunetely, security has stopped" i nie mogę wykonać kolejnego kroku, bo security mi się nie otwiera.

Co teraz?

Wejdź w recovery i zrób wipe data 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...