Farron Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 (edited) Opis The Mobile BRAVIA® Engine oraz X-Reality są specyficznymi dla Sony algorytmami uczestniczącymi w procesie obróbki obrazu. Nakładane są w czasie renderowania zrobionego przez nas zdjęcia czy filmu. Korzyści jakie daje nam używanie Mobile BRAVIA® Engine to lepsza jakość zdjęć czy filmów. Bardziej szczegółowa, żywa, naturalna dostosowana oraz zoptymalizowana dla ludzkiego oka. Cóż mogę powiedzieć. Mod przeznaczony dla wszystkich którym nie odpowiada szczegółowość, jakość zdjęć i filmów czyli patrz użytkownicy HMNote2. U mnie działa na zdjęcie trzeba poczekać jakieś pare sekund. Hm zamiast rozmazanych włosów na moich nogach mogłem zobaczyć szczegółowo każdy z osobna. Super sprawa :D. A serio.. Wychodzi na to że działa. Różnica jest. Kontynuującj mod jest dla każdego i nie ma znaczenia jaki mamy aparat. Odnalazłem, sprawdziłem i po raz kolejny oddaje go w wasze ręce. No i jak zawsze. Nie zrobiłem tego oraz nie jestem odpowiedzialny za to czy tamto. Wgrywacie to na własną odpowiedzialność. Oficjalnie mod pochodzi z XDA ale nie szukałem tematu żeby wam podlinkować. Temat z en.miui.com Instalacja wiadomo. Jak zawsze recovery. -BRAVIA v4 and X-Reality Engine v4 for 8megapixels camera.zip Edited July 29, 2016 by Farron Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted July 29, 2016 Share Posted July 29, 2016 Instalacja bezproblemowa. Porobiłem parę fotek i nie wiem czy to efekt placebo ale wydaję mi się, że jest jakby lepiej. Podsyłam link do foty na onedrive bo zdjęcie waży 5mb i nie chce kompresować fotka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farron Posted July 29, 2016 Author Share Posted July 29, 2016 14 minut temu, reqx napisał: Instalacja bezproblemowa. Porobiłem parę fotek i nie wiem czy to efekt placebo ale wydaję mi się, że jest jakby lepiej. Podsyłam link do foty na onedrive bo zdjęcie waży 5mb i nie chce kompresować fotka Sam się zastanawiam czy to placebo czy może nie. Przed wgraniem zrobiłem zdjęcie nogi i pokoju po wgraniu to samo. Porównałem obrazki z czego wyszło na to iż faktycznie to coś daje. Wcześniej rozmazane coś z dużą ilością szumu teraz zdecydowanie lepiej. Chodź kto wie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Akurat tak sie sklada ze mialem telefon sony z bravia engine mobile i tak naprawde nie ma to nic wspolnego ze lepsza jakoscia robionych zdjec.. chodzi tylko o to ze zdjecia i filmy wyswietlane na wyswietlaczu sa ladniejsze ale po wrzucenii na kompa sa takiej samej jakosci.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanney Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Ma ktoś na ostatnich wydaniach w note 4x??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted May 16, 2017 Share Posted May 16, 2017 Na Mi5s zdjęcia padaczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
part00 Posted May 18, 2017 Share Posted May 18, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aastelix Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Zainstalowałem na 4x. Będę testował przez kolejne dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szarek Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Zainstalowałem na redmi 3 i zdjęcia wychodzą gorsze niż wcześniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morton Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Czy działa na mi5? Zainstalowałem przez TWRP i nie widzę żadnej różnicy w zdjęciach ani w aplikacji aparat. Skąd poznać czy to działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts