HardCore v2 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam, Kupiłem RN3Pro od Top One na Aliexpress. Sprawdzałem na oficjalniej stronie xiaomi czy go wykryje, po wpisaniu IMEI i czegoś tam jeszcze pokazało że to Redmi Note 3 Pro. Nie jestem w stanie określić czy mój hardware ma wadę czy raczej software. Telefon przyszedł z zainstalowanym system MIUI Global 7.1.9.0.0 ; po otrzymaniu pozwolenia na odblokowanie bootloadera zainstalowałem na nim MIUI 8 by xiaomi.eu 6.7.21. Okazało się, że problem nadal występuje. Nazwy sensorów z CPU Z: stk3x1x alsprx stk3x1x alsprx stk3x1x alsprx -Non Wakeup Secondary stk3x1x alsprx -Wakeup Secondary W aplikacji Sensor Multitool wykrywa tylko: Battery, GPS, WiFi, Proximity, Light Ktoś ma jakąś propozycję co w tej sytuacji zrobić?
jack78 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Skąd masz takie sensory? U mnie są takie: wysłane z RedMi Note 3 Pro
HardCore v2 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Nie mam pojęcia, mój kolega kupował od tego samego sprzedawcy i ma takie sensory jak ty. A tu moje: czytałem że ktoś miał podobny problem, aktualizacja to naprawiła ale tutaj tak nie jest Edytowane 29 Lipca 2016 przez HardCore v2
jack78 Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Po instalacji softu dawałeś ustawienia fabryczne? Albo jeszcze lepiej, w trakcie aktualizacji wybrałeś format all? wysłane z RedMi Note 3 Pro
HardCore v2 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) W trakcie instalacji MIUI Polska robiłem Wipe Format Reset w TWRP Wysłane z mojego Redmi Note 3 Może powinien wgrać plik persist.img ? http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=312976&extra= @edit: Zainstalowałem china dev rom, następnie zrobiłem flash persist.img i pomogło. Potem przywróciłem MIUI Polska Problem rozwiązany, temat do zamknięcia. Edytowane 30 Lipca 2016 przez HardCore v2
Rekomendowane odpowiedzi