Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Xiaomi Redmi 3 Pro. Kupiłem go w jednym dziwnym polskim sklepie, co to głównie jest jechany od A do Z. Mój błąd, na przyszłość się ogarnę :/
Z dziwnym romem z screena poniżej.
Mogę go zaktualizować za pomocą zipa wrzuconego do pamięci, czy muszę jakoś na około? A jeżeli muszę, to ktoś mi powie które kroki z poradnika na stronie (wgrywanie romu dev, odblokowywanie bootloadera itp. ) mam wykonać, a które nie? :/

Dzięki z góry dobre ludzie :D

Screenshot_2016-07-27-14-29-09_com.android.settings.png

Opublikowano

Masz wgrany Rom na zablokowany BL przygotowany z romu dev xiaomi.eu.

Raczej skarg na ten rom nie ma w necie.

Aktualizacji nie będziesz miał.

Jak chcesz mieć aktualizacje to polecam poczytać wątek kompendium wiedzy redmi 3

===

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

1. Złożyć wniosek o odblokowanie bootloader.

2. Po otrzymaniu zgody wgrać Rom china dev, odblokować bootloader

3. wgrać TWRP

4. Wgrać Rom xiaomi.eu

Ewentualnie możesz zaczekać do piątku, bo prawdopodobnie nasz redmi będzie miał Rom global z aktualizacjami OTA.

===

Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk

Opublikowano

Czyli rozumiem, że mi, jako kompletnej lamie, taki system starczy i nie będzie wadził?
W przypadku gdy Xiaomi kiedyś zaszaleje i da nowszą wersję Androida, to wtedy konieczne będzie wgranie romu od zera, by ta sztuczka przeszła?

Dzięki za skierowanie w dobrą stronę, zaraz ogarnę kompedium :)

Opublikowano
Uwaga na 6.7.28 wgrałem przez twrp i telefon ciągle reset po jakiś 2 min mi na wyświetlaczu i reset nie mogę odpalić twrp, podpowiedzcie jak przerwać ciągły reset ?Redmi3

z tego linku wrzuciłem http://en.miui.com/download-298.html

poprzedni

xiaomi.eu_multi_HM3_6.7.21_v8-5.1.zip

nie robiłemm czyszczenia dalvik tylko jak zawsze instal i pozniej instal root POMOCY

Nic dziwnego że wisi na logo mi, zainstalowałeś china developer rom na xiaomi.eu.

China zablokował bootloader i skasował twrp.

Stąd błędy.

Jak masz xiaomi.eu to pobierasz aktualizacje z xiaomi.eu

Nie będziesz miał problemów

Tap tap

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...