andrzej78 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Witajcie. Na RN LTE koleżanki mam problem z puchnącą aplikacją Usługi Google Play. W telefonie zainstalowane jest najnowsze Miui Polska 6.7.21. Próbowałem już nawet formatowania telefonu (łącznie z pamięcią wewnętrzną) i stawiania systemu na nowo ale niestety nie rozwiązuje to problemu. Czyszczenie cache z poziomu TWRP pomaga na chwilę tzn. udało mi się zmniejszyć rozmiar danych ww. aplikacji do ok 1,8 GB ale w ciągu godziny ponownie przybyło ok 700 MB. Aplikacja puchnie dopóki jest miejsce, co ostatecznie skutkuje komunikatem o braku miejsca w pamięci wew. urządzenia i brakiem możliwości instalacji jakiejkolwiek aplikacji z Google Play. Ręczne usunięcie samej aplikacji Usługi Google Play menadżerem plików również nie rozwiązuje problemu, Po jej ponownym zainstalowaniu dane aplikacji nadal mają kilka GB Poniżej zrzut ekranu prezentujący rozmiar aplikacji Google Play:
dexbiker Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Mam MI3 16GB z 5.12.17 i jakiś miesiąc temu miałem ten sam problem, standardowo mam ok 1,5GB wolnego miejsca, aż pewnego dnia rano zobaczyłem komunikat o braku miejsca co mnie zdziwiło, wszedłem do menagera plików a tam 0,00B wolnego miejsca czyli totalnie nic, nie mogę zrobić zdjęcia ani wejść w Dolphin Browsera itd, zacząłem węszyć i okazało się że tą ogromną wartość danych aplikacji mają Uslugi Google Play właśnie, nie da się zatrzymać ich działania ani wyczyścić danych, podpiąłem więc telefon do komputera, usunąłem maksymalną ilość zdjęć itd, tak, żeby dało się wrzucić paczkę z aktualizacją, zrobiłem wipe cache, instal update.zip, po uruchomieniu jeszcze coś powyrzucałem i rozmiar danych spadł do ok 400MB. I tak się utrzymywał, więc myślałem, że coś się wykrzaczyło w systemie i to pomogło. Aż do dziś, znów nie mam miejsca na telefonie i podobnie duży rozmiar danych usług google play, oprócz tego ostatnio jakieś 2-3 razy miałem sytuację opisywaną w innym wątku, czyli idę spać z 90% baterii, po 6h budzę się z telefonem rozgrzanym chyba do 70 stopni i 10% baterii, gdzie użycie baterii najwięcej pokazywało właśnie usługi google play, lub sklep play, a w pasku powiadomień "Sklep Play szukanie GPS". Czy ktoś miał podobnie, albo ma pomysł jak to zwalczyć ?
marcus1212 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 zablokuj dostęp do GPS dla sklepu play Wytapatalkowane z Mi 5
Rekomendowane odpowiedzi