Zofik Opublikowano 26 Listopada 2013 Opublikowano 26 Listopada 2013 Czy jest możliwość zmiany domyślnego instalowania aplikacji na karte SD. U mnie wszystkie aplikacje lądują na pamięci wew. Próbowałem różnych skryptów i nic.. Dodam że chodzi o LG P760 W 100% chodzi o zamiane INTERNAL MEMORY <-> EXTERNAL_SD
TomSLe Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dokładnie mam takie same pytanie, ale ja posiadam Xiaomi Red Rice. Czy da się tak zrobić że karta zewnętrzna będzie widoczna jako wewnętrzna?
Lalo Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Nie. Można tylko przenieść na SD dane aplikacji. Wysłane z mojego MI 2A
ZduneX25 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 @Zofik w następnej wersji dla l9 zrobię emulację znaną z cm od mateo
emwu13 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Co do red rice czytalem, że podobno w najnowszym romie od miuipolska jest jakaś poprawka do SD. Dobre wieści dla posiadaczy Xiaomi Hongmi. Dodaliśmy do pobierania romy oparte o wersje stabilne prosto od Xiaomi. Dotychczas porty były wydawane na podstawie romów dla Lenovo, ponieważ Xiaomi nie wydaje wersji developerskich dla Red Rice. Teraz udało się stworzyć romy ze zmianami do wersji 3.11.29 włącznie. Romy MIUIPolska dla Hongmi mają w przeciwieństwie do poprzednich kilka ulepszeń jak np. wszystkie 7 kolorów diody LED, a także prawidłowe ustawienia dźwięku Dirac wraz z wyborem typu słuchawek. Powinno także działać nagrywanie dźwięków. Generalnie są to romy stock od Xiaomi, tylko w naszym wydaniu posiadają ROOT i poprawkę na kartę SD (jest widoczna i na niej zapisywane są np. gry i zdjęcia). Oprócz tego widziałem kilka filmików z red rice gdzie ludzie mieli zainstalowane po kilka gier typu: Fifa 14, Asphalt 8, Real Rating 3 itp które zajmują spokojnie ponad giga każda... Więc jak to w końcu jest, bo już zgłupiałem?
abshaft Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Nie potrafię sobie poradzić z instalowaniem aplikacji na karcie, wszystko instaluje się w pamięci wewnętrznej. Na karcie nagrywane są jedynie filmy i zdjęcia. Posiadam Rom 4.0 że strony miuipolska. Proszę o pomoc.
ZduneX25 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 W LG nie będzie zamiany internal na external, bo po testach Menadżer plików i Muzyka nie widzą nic z karty.
C0nvert-R Opublikowano 11 Lipca 2014 Opublikowano 11 Lipca 2014 (edytowane) A można by spróbować SDMerge? Gdyby ktoś stworzył coś takiego na MIUI (ja się nie znam) naprawiłoby to wiele problemów. --------------------------------- ··C0nvert-R······[LG E400]·· --------------------------------- [EDIT] Pozostaje partycjonowanie SD i apka Link2SD. Zwalnia naprawdę dużo miejsca, ale jest również DUŻE ryzyko z crashem "linkowanych" aplikacji. Jednak ta opcja przenosi dane, jak powiedział @Lalo. Edytowane 12 Lipca 2014 przez C0nvert-R
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2019 Opublikowano 17 Lipca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi