Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem totalnie zielony w temacie, od xiaomi dowiedziałem się od kuzyna niedawno, i jedyny sprzęt z jakim miałem styczność to kamerka Yi. Mimo wszystko byłbym zainteresowany kupnem ww. telefonu. Cały problem polega na tym, iż z tego co czytałem od razu po kupnie tego telefonu warto wgrać nowe oprogramowanie za co nie chciałbym się brać samemu ( mimo że przeglądałem poradniki krok po kroku dla ogórów :D , ale z reguły nie mam szczęścia w takich sprawach, i wolę dopłacić parędziesiąt złotych, ale mieć sprzęt od razu gotowy do użycia ) Rzuciła mi się w oczy oferta na allegro 

gdzie niby jest napisane że jest już Miui7 i język polski, aczkolwiek wolę się upewnić iż nie będzie trzeba już nic grzebać po systemach, i wszystko już tam jest gotowe ?  Wiem że trochę przepłacam w porównaniu do np. witryny Ibuygou lecz zależy mi też na czasie gdyż wyjeżdżam na długo i chciałbym mieć na wyjazd już w 100%funkcjonalny telefon bez żadnych zabaw nim. Z góry dziękuję za pomoc ! :) 

Opublikowano

pewnie chiński multilanuage jest zainstalowany.

Ale napisz do niego pytanie czy bootloader jest odblokowany i poproś o screen. Poproś też o screen z wersją romu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dzięki wielkie, napisałem maila, pewno odpowiedzą dopiero jutro, więc tak też wrzucę tutaj odpowiedź. Jeśli ktoś widział jakąś inną ofertę ww. telefonu już gotowego do użytku z Miui , językiem polskiem etc to byłbym wdzięczny :) Ewentualnie może być 2/16 LTE ale to w ostateczności. Z góry dziękuję :)

#Edit

Czytałem że tak, ale dla upewnienia. Telefon z wgranym już Miui, językiem polskiem etc , to działa bezproblemowo Lte, internet sieć, gps i jest sklep play automatycznie ?

Edytowane przez Confesjo
Opublikowano

Odpowiedź :

Cytat

Witam
1. Bootloader jest zablokowany.
2. Nie mamy możliwości przesłania Panu screenu ze względu na charakter organizacyjny firmy (siedziba w Poznaniu, magazyn w Warszawie).

Uprzejmie pozdrawiamy

Promotus Dział Handlowy

Opublikowano (edytowane)

w takim razie chiński multilanguage jest. Zmiana oprogramowania zalecana. To samo jest sprzedawane w chinach np w  Ibuygou  czy na aliexpress

Edytowane przez bergmen
  • Like 1
Opublikowano

Cholera, czyli to nieuniknione :D Dobra, dzięki za pomoc, to się rozejrzę może w tańszej ofercie, i sam pogrzebię co i jak :/ Dzięki wielkie za pomoc

Opublikowano

Kurczę faktycznie mają możliwość odblokowania co mi by było bardzo na rękę lecz cena w tym momencie dużo zawyżona, no ale coś za coś :P  Ale czytałem że odblokowanie bootloadera to kwestia 2 tygodniu aż chińczyk odpisze, więc tutaj ten czas będzie też doliczony, czy z magazynu gotowego już mają i  wysyłają ?

Opublikowano

Obecnie kwestia odblokowania bootloadera to 2-3 dni. Przynajmniej mojemu znajomemu SMS ze zgodą na odblokowanie dotarł po takim czasie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A kupując telefon z ww aukcji to odnośnie którego poradnika z forum miałbym korzystać ? bo widziałem poradniki z odblokowaniem bootloadera, bez odblokowywania etc.. ? Czy polecacie kupić z jakiejś innej strony ( nawet chińskiej ) to który poradnik wykorzystać przy wrzucaniu MiuiPolska . Chodzi mi o to by telefon przyszedł  w ciągu 3/4 dni roboczych bez cła, vatu etc. 

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/   ???

i ważne też by gwarancja była gdzieś by nie czekać na telefon miesiąc, dwa ?

Edytowane przez Confesjo
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...