Confesjo Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam, jestem totalnie zielony w temacie, od xiaomi dowiedziałem się od kuzyna niedawno, i jedyny sprzęt z jakim miałem styczność to kamerka Yi. Mimo wszystko byłbym zainteresowany kupnem ww. telefonu. Cały problem polega na tym, iż z tego co czytałem od razu po kupnie tego telefonu warto wgrać nowe oprogramowanie za co nie chciałbym się brać samemu ( mimo że przeglądałem poradniki krok po kroku dla ogórów , ale z reguły nie mam szczęścia w takich sprawach, i wolę dopłacić parędziesiąt złotych, ale mieć sprzęt od razu gotowy do użycia ) Rzuciła mi się w oczy oferta na allegro Spoiler http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-zloty-z-polski-fv-i6362188139.html gdzie niby jest napisane że jest już Miui7 i język polski, aczkolwiek wolę się upewnić iż nie będzie trzeba już nic grzebać po systemach, i wszystko już tam jest gotowe ? Wiem że trochę przepłacam w porównaniu do np. witryny Ibuygou lecz zależy mi też na czasie gdyż wyjeżdżam na długo i chciałbym mieć na wyjazd już w 100%funkcjonalny telefon bez żadnych zabaw nim. Z góry dziękuję za pomoc !
bergmen Opublikowano 24 Lipca 2016 Opublikowano 24 Lipca 2016 pewnie chiński multilanuage jest zainstalowany. Ale napisz do niego pytanie czy bootloader jest odblokowany i poproś o screen. Poproś też o screen z wersją romu 1
Confesjo Opublikowano 24 Lipca 2016 Autor Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki wielkie, napisałem maila, pewno odpowiedzą dopiero jutro, więc tak też wrzucę tutaj odpowiedź. Jeśli ktoś widział jakąś inną ofertę ww. telefonu już gotowego do użytku z Miui , językiem polskiem etc to byłbym wdzięczny Ewentualnie może być 2/16 LTE ale to w ostateczności. Z góry dziękuję #Edit Czytałem że tak, ale dla upewnienia. Telefon z wgranym już Miui, językiem polskiem etc , to działa bezproblemowo Lte, internet sieć, gps i jest sklep play automatycznie ? Edytowane 24 Lipca 2016 przez Confesjo
Confesjo Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Odpowiedź : Cytat Witam 1. Bootloader jest zablokowany. 2. Nie mamy możliwości przesłania Panu screenu ze względu na charakter organizacyjny firmy (siedziba w Poznaniu, magazyn w Warszawie). Uprzejmie pozdrawiamy Promotus Dział Handlowy
bergmen Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) w takim razie chiński multilanguage jest. Zmiana oprogramowania zalecana. To samo jest sprzedawane w chinach np w Ibuygou czy na aliexpress Edytowane 25 Lipca 2016 przez bergmen 1
Confesjo Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Cholera, czyli to nieuniknione Dobra, dzięki za pomoc, to się rozejrzę może w tańszej ofercie, i sam pogrzebię co i jak :/ Dzięki wielkie za pomoc
tpawel Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 A u Technosa z dopłatą za odblokowanie ? 1
Confesjo Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 Kurczę faktycznie mają możliwość odblokowania co mi by było bardzo na rękę lecz cena w tym momencie dużo zawyżona, no ale coś za coś Ale czytałem że odblokowanie bootloadera to kwestia 2 tygodniu aż chińczyk odpisze, więc tutaj ten czas będzie też doliczony, czy z magazynu gotowego już mają i wysyłają ?
daniel.wu Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Obecnie kwestia odblokowania bootloadera to 2-3 dni. Przynajmniej mojemu znajomemu SMS ze zgodą na odblokowanie dotarł po takim czasie. 1
Confesjo Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) A kupując telefon z ww aukcji to odnośnie którego poradnika z forum miałbym korzystać ? bo widziałem poradniki z odblokowaniem bootloadera, bez odblokowywania etc.. ? Czy polecacie kupić z jakiejś innej strony ( nawet chińskiej ) to który poradnik wykorzystać przy wrzucaniu MiuiPolska . Chodzi mi o to by telefon przyszedł w ciągu 3/4 dni roboczych bez cła, vatu etc. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ??? i ważne też by gwarancja była gdzieś by nie czekać na telefon miesiąc, dwa ? Edytowane 25 Lipca 2016 przez Confesjo
Rekomendowane odpowiedzi