Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Redmi 3 nie posiada fizycznego żyroskopu, ale jest on symulowany z wykorzystaniem akcelerometru i kompasu. W Pokemonach jest OK, w filmach 360 na YT jest OK, ale już pewnie do gier i VR się nie nada, bo występuje zauważalne opóźnienie + drgania.

Edytowane przez rad
Opublikowano
7 godzin temu, rad napisał:

Redmi 3 nie posiada fizycznego żyroskopu, ale jest on symulowany z wykorzystaniem akcelerometru i kompasu. W Pokemonach jest OK, w filmach 360 na YT jest OK, ale już pewnie do gier i VR się nie nada, bo występuje zauważalne opóźnienie + drgania.

Źródło? Jak to sprawdzić?

Screenshot_2016-07-24-10-11-28-753_com.antutu.ABenchMark.png

Opublikowano

@cukru nie takie było pytanie, ale skoro już o tym piszesz to sprawdziłem w cpu-z i mam tak jak ty yas537, a mimo to w "cardboard" mi trzęsie. W żadnych innych apkach tego nie doświadczyłem

Opublikowano (edytowane)

Z moich doświadczeń z RM3 to tak ja piszą wyżej, żyroskop jest pewnie symulowany przez telefon. Każde video czy gra z VR strasznie się trzęsie co dość utrudnia, a nawet uniemożliwia granie. Przykładowo z PokemonGo to samo, jednak co jak co, ale "żyroskop" działa i pokemony się pokazują. Czego nie mogę zaprzeczyć.

Edytowane przez Kuloczek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja znalazłem drugie rozwiązanie tego problemu, a mianowicie Xposed i moduł Gyroscope Noise Filter. Filter type ustawiłem na mean, a Filter size na 20. Bardzo płynny obraz, mało się trzęsie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...