grochu Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 Cześć, otóż dzisiaj przyszła do mnie karta Aero2 i od razu powędrowała do pierwszego slotu SIM mojego Hongmi WCDMA. W Ustawieniach sieci komórkowej-> Punkty dostępowe stworzyłem nowy APN "darmowy", zaznaczyłem dane w roamingu dla karty Aero2, wg instrukcji usługodawcy, mimo to, telefon wciąż zachowuje się jakby nie widział sieci. Wg mapy zasięgu Aero2, moja miejscowość nie powinna mieć z nim problemu. W drugim slocie SIM pokazuje się już siła sygnału sieci, ale net nie działa. Kartę Play w pierwszym slocie również widzi. Siedzę obecnie na ROMie MIUI 3.11.15. Ma ktoś jakiś pomysł, co może być na rzeczy?
Ari93 Opublikowano 22 Listopada 2013 Opublikowano 22 Listopada 2013 karta rozumiem na innym telefonie dziala? Moze masz ustawione 2g? Jak sie da to ustaw tylko 3g dla aero a probowales recznie wyszukac sieci i polaczyc sie z plusem?
grochu Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 Jak sie da to ustaw tylko 3g dla aero Można prosić o instrukcję, gdzie to ustawić? Przeszukałem chyba wszystkie opcje, ale takiej nie zauważyłem a probowales recznie wyszukac sieci i polaczyc sie z plusem? Pokazuje wszystkie sieci, poza Plusem. Gdy próbuję połączyć z Aero2 wyskakuje komunikat "Nie można połączyć się z siecią. Spróbuj ponownie później.". Jestem 5km od najbliższego nadajnika Aero2. Może to problem z zasięgiem? Chociaż usługodawca chwali się zasięgiem w całym powiecie, wg ich mapki ;p EDIT: Sprawdziłem na innym telefonie i Aero2 działa. Załączam screeny: Ustawienia sieci komórkowej Ustawiony APN Preferowane sieci Dostępne sieci przy wyszukiwaniu ręcznym Zarządzanie SIM Dane w roamingu EDIT 2: Aero2 działa! Zrobiłem wipe i postawiłem system na nowo- od razu wykrył kartę i złapał połączenie.
szamanek Opublikowano 23 Listopada 2013 Opublikowano 23 Listopada 2013 A ja nie mogę tego ogarnąć. Jak mam tylko kartę Plusa to Plus działa. Jak mam tylko kartę Aero2 to też. Ale jak dwie na raz to działa tylko Aero2. Gdy dam na "numer zablokowany" wyskakuje okienko żeby odblokować, ale nic to nie daje, dalej jest zablokowane. Nawet gdy dam Aero2 jako nie aktywne nie mogę odblokować Plusa.. Nie ogarniam tego.-- 24 lis 2013, o 11:49 --Ok, problem zniknął po zdjęciu PIN z karty Plusa i zrobieniu wipe i postawieniu systemu od nowa..
adam208 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Witam Jestem początkującym użytkownikiem smartfona i proszę o pomoc w uruchomieniu Aero2 w smartfonie Xiaomi Hongmi. próbowałem wg powyższych wskazówek ale mi się nie udaje. W trakcie ustawień dochodzę do tego miejsca: http://imgur.com/kMSxla1 i nie wiem co dalej zrobić, nie mam możliwości wpisać Nazwy APN: darmowy wg instrukcji Aero. Powyższy zrzut jest przy jednej zainstalowanej karcie SIM w telefonie - karcie Aero2, bo po wielokrotnych próbach myślałem ze jest problem przy dwóch kartach SIM. Może mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się robi "wipe" Wersja telefonu jest WCDMA więc chyba to nie w tym tkwi problem. Bardzo proszę o pomoc i z góry WIELKIE DZIĘKI. Pozdrawiam.-- czwartek, 17 kwietnia 2014, 00:00 --Dzięki za odpowiedź. Jeżeli ten telefon sam sobie ustawia kartę Aero to dlaczego nie mam internetu, zrzut link poniżej: http://imgur.com/MG9y6DE Proszę o wyrozumiałość jestem początkującym użytkownikiem.
grizzly Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W miejscu gdzie utknąłeś Menu > Nowy APN wpisz sobie darmowy w APN i w nazwę też możesz. Po co WIPE do tego?
szamanek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Dodaj apn'y zgodnie z wymaganiami Aero2 tak jak kolega wyżej pisze. Włącz Dane, przeglądarkę, przepisz kod, po udanym zalogowaniu wyłącz i włącz ponownie dane. Powinno działać.
Rekomendowane odpowiedzi