Grzep Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Witam Właśnie odebrałem telefon Redmi 2 note (wersja to TD-LTE 2015056, wersja MIUI 7.0 Stable. 7.0.6.0.0)). Mam problem z zasięgami sieci. Zasięg LTE mam napewno (centrum Warszawy). Mam dwie karty T-Mobile i Virgin Mobile i sytuacja wygląda tak: 1 Slot - T-Mobile i pokazuje H+ 2 Slot - Virgin Mobile i pokazuje GPRS inny układ: 1 Slot - Virgin Mobile pokazuje 3G 2. Slot - T-Mobile pokazuje GPRS Dlaczego 2 slot zawsze pokazuje GPRS. Telefon ma chyba w dwóch slotach możliwość obsługi LTE? Może ktoś ma/miał ten problem?
Nezumi Opublikowano 21 Lipca 2016 Opublikowano 21 Lipca 2016 Bo nie możesz mieć w 2 slotach 3G/LTE... Jak jeden jest 3G/LTE to drugi musi zejść na 2G... Tak działa DualSim... Co do samego zasięgu, w T-Mobile z tego co wiem, trzeba dzwonić na BOK i sprawdzać, czy dostęp nie jest zablokowany.
Grzep Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 Zrobiłem update i teraz moje oprogramowanie wygląda tak: Android: 5.0.2 LRX22G MIUI: 8 by xiaomi.eu 6.7.21 (rozwojowa) Telefon to Redmi 2 Note wersja TD-LTE 2015056. Karta włożona to t-mobile. Zasięg pokazuje co najwyżej H+ (na pewno mam zasięg LTE, na pewno też mam włączony LTE, bo tak mi odpisali z BOK)) Preferowany typ sieci mam wybrany: Automatyczny LTE (4G/3G/2G). Dlaczego więc nie łapie mi nigdzie LTE? co może być przyczyną?
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 1 godzinę temu, Grzep napisał: Zrobiłem update i teraz moje oprogramowanie wygląda tak: Android: 5.0.2 LRX22G MIUI: 8 by xiaomi.eu 6.7.21 (rozwojowa) Telefon to Redmi 2 Note wersja TD-LTE 2015056. Karta włożona to t-mobile. Zasięg pokazuje co najwyżej H+ (na pewno mam zasięg LTE, na pewno też mam włączony LTE, bo tak mi odpisali z BOK)) Preferowany typ sieci mam wybrany: Automatyczny LTE (4G/3G/2G). Dlaczego więc nie łapie mi nigdzie LTE? co może być przyczyną? APN lub zwykły brak zasięgu LTE w Twoim otoczeniu.
Grzep Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: APN lub zwykły brak zasięgu LTE w Twoim otoczeniu. Witam brak zasięgu LTE - raczej nie - centrum Warszawy... APN - można prosić o jakieś szczegóły?
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 4 minuty temu, Grzep napisał: Witam brak zasięgu LTE - raczej nie - centrum Warszawy... APN - można prosić o jakieś szczegóły? Oto APN do T-M: Cytat Nazwa: internet APN: internet Typ uwierzytelniania: PAP Typ APN: default,supl Protokół APN: IPv4
Grzep Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 7 minut temu, Nezumi napisał: Oto APN do T-M: Kurcze, tak ustawiłem i nic: Ustawienia : Sieć: T-Mobile.pl Siła sygnału (obecnie) -81 dBm 14 asu Typ sieci komórkowej: Nieznane . Dziwne to, bo przed aktualizacją coś tu się pokazywalo. Stan usługi: Voice działa/Data działa Roaming Brak roamingu Stan sieci komórkowej Połączony Zaczynam się trochę martwić, że coś nie tak z telefonem może być...
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Przed chwilą, Grzep napisał: Kurcze, tak ustawiłem i nic: Ustawienia : Sieć: T-Mobile.pl Siła sygnału (obecnie) -81 dBm 14 asu Typ sieci komórkowej: Nieznane . Dziwne to, bo przed aktualizacją coś tu się pokazywalo. Stan usługi: Voice działa/Data działa Roaming Brak roamingu Stan sieci komórkowej Połączony Zaczynam się trochę martwić, że coś nie tak z telefonem może być... Po ustawieniu APN musisz zrestartować telefon. Jeżeli po zmianie dalej nic, to spróbuj MiFlash z opcją flash_all, pamiętaj tylko o zapisaniu sobie wszystkiego co potrzebujesz na PC lub chmurkę.
Grzep Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 7 minut temu, Nezumi napisał: Po ustawieniu APN musisz zrestartować telefon. Niestety. Po restarcie dalej jest to samo... Kurcze...
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 9 minut temu, Grzep napisał: Niestety. Po restarcie dalej jest to samo... Kurcze... W takim razie Flash, być może coś w systemie się blokuje, jak po flashu (i potem ew. zmianie APN jeżeli dalej by nie było) dalej nie będzie to musisz dzwonić na BOK, bo to już będzie niemożliwe.
Grzep Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 1 godzinę temu, Nezumi napisał: W takim razie Flash, być może coś w systemie się blokuje, jak po flashu (i potem ew. zmianie APN jeżeli dalej by nie było) dalej nie będzie to musisz dzwonić na BOK, bo to już będzie niemożliwe. W końcu się udało i mam 4G Ale wczoraj pisałem do BOA t-mobile i pisali, ze LTE jest włączone. Ale dzisiaj dzwoniłem i musieli to dopiero włączyć. To są ch... za przeproszeniem. Człowiek kupuje kartę, gdzie jest wyraźnie napisane że kupujesz LTE, a okazuje się że LTE to muszą Ci aktywować. Dobre oszustwo. Tak więc temat uważam za zamknięty
Nezumi Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. 5 minut temu, Grzep napisał: W końcu się udało i mam 4G Ale wczoraj pisałem do BOA t-mobile i pisali, ze LTE jest włączone. Ale dzisiaj dzwoniłem i musieli to dopiero włączyć. To są ch... za przeproszeniem. Człowiek kupuje kartę, gdzie jest wyraźnie napisane że kupujesz LTE, a okazuje się że LTE to muszą Ci aktywować. Dobre oszustwo. Tak więc temat uważam za zamknięty Taka polityka firmy T-mobile, niestety, ja od nich spierdzieliłem daleko .
Rekomendowane odpowiedzi