Skocz do zawartości
  • 0

redmi 3 pro czy Mi4C - jakość dźwięku

Pytanie

Opublikowano

Witam

W moim Mi3 po tysięcznym upadku pękł wyświetlacz i przestał działać dół dotyku więc przyszedł czas na zmianę. Niestety obecnie mam mocno ograniczony budżet i z tego co wyczytałem wybór pada na Redmi 3 pro 32GB lub Mi4C 32GB. 

Większość już wiem z tego co tu wyczytałem i skłaniam się ku Redmi, lecz została jeszcze jedna kwestia czyli jakość dźwięku i głośność na słuchawkach na obu tych telefonach. W Mi3 + viperfx z odtwarzaczem PlayerPRO jakość jest dla mnie zadowalająca. 

Czy jest ktoś w stanie mi przybliżyć jak to się ma w wyżej wymienionych modelach do Mi3?

Słuchawki jakich używam to : Audio technica ES55 (na mi3 jest troszeczkę za cicho), Pistony v2 i czasami Fiszer audio silver bullet. 

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Powiedziałbym, że jakość w Redmi 3 to taka wyższa przeciętna. Nie jest źle, ale bardzo dobrze też nie jest. Co prawda Viperfx się nie bawiłem, może to poprawia sytuację. Najgorszy jest niestety słyszalny szum przy wyższych poziomach głośności. 

• 0
Opublikowano

Dzięki. Jesteś w stanie się odnieść do Mi3? Viper z player pro +dsp i odpowiednim ustawianiu bardzo poprawia jakość dźwięku no i dodaje trochę głośności.

• 0
Opublikowano

Jeśli mi4 gra tak samo jak mi3 to jednak na dobrych słuchawkach jest różnica. Za tą kasę redmi 3 gra dobrze, sporo lepiej niż redmi note 2, ale do mi4 mu brakuje sporo. Stawiam że jednak mi4c będzie grał jeszcze lepiej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...