omegaz Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Witam, właśnie przyszedł mi sms z kodem do odblokowanie bootloadera, pobrałem aplikację którą zalecali, wszystko ładnie pięknie, jednak aby rozpocząć proces muszę włączyć telefon w trybie fastboot, czego jednak zrobić nie mogę z niewyjaśnionych przyczyn. Próbowałem włączyć to z 20 razy (vol- + power), jednak za każdym razem telefon uruchamia się normalnie. Mój soft to jakiś śmieciowy syfiasty przepolszczony w 90% ulep z sygnowaniem 7.00.11.00. No i teraz tak, czy jest jakaś inna opcja aby odblokować bootloadera skoro ta tradycyjna nie działa ?
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Na tym romie i tak nie odblokujesz bootloadera. Poradniki o odblokowywaniu , Miflash i instalowaniu systemu na zablokowany bootloader to lektura na dzisiaj.
omegaz Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Opublikowano 17 Lipca 2016 W takim razie co dokładnie powinienem zrobić?
situ Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Zainstalować na rom od JDStara na zablokowanego bootlodera np ten. https://drive.google.com/file/d/0BwSBN_8WHZSWTTN1SWM0WnB0X3M/view i będziesz mógł wejść w fastboota i odblokować. Później wgranie TWRP i możesz sobie aktualizować do woli. Edytowane 17 Lipca 2016 przez situ
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Albo klasyczne: miflash china dev, odblokowanie, twrp i xiaomi.eu. Wszystko masz w poradnikach.
situ Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 33 minuty temu, ahr napisał: Albo klasyczne: miflash china dev, odblokowanie, twrp i xiaomi.eu. Wszystko masz w poradnikach. Ale miflash chyba nie jest do tego modelu bo jak się nie mylę piszemy o wersji MTK. I do miflash nie potrzeba trybu fastboot?
ahr Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Nie wiem, ale jest na tej liście: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Przy zablokowanym i tak flash jest w edl, nie fastboot.
Nezumi Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi