Jiminis Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Witam! W takcie rozmów wideo przeprowadzanych np. na Viberze rozmówcy prawie w ogóle mnie nie słyszą. Jeśli mówię wprost do mikrofonu to wszystko jest ok, ale wtedy nie ma sensu wideo rozmowa, ponieważ twarz mam przylepioną do telefonu i nie widzę, co się dzieje na ekranie Mikrofon łapie tylko z bardzo małej odległości (dlatego wszystko jest w porządku podczas zwykłych rozmów). Mam wgrany najnowszy soft od xiaomi.eu, czyli wersję 6.7.14. Na poprzednich softach problem również występował. Przeglądałem to forum i znalazłem dwa tematy, które opisują podobny problem do mojego: Co do pierwszego tematu to mam włączone uprawnienia do nagrywania dźwięku. Z kolei w drugim wątku jest opisany identyczny problem i pomogła aktualizacja softu, co u mnie niestety nic nie zmienia. Jest tam też wspomniane o wyłączeniu redukcji szumów, jednak przeszukałem ustawienia w telefonie wzdłuż i wszerz i nie znalazłem tej opcji (może jest ktoś w stanie mnie naprowadzić, gdzie ona się znajduje). Zdaję sobie sprawę, że jest to mały problem, ale dla mnie bardzo irytujący i dlatego będę wdzięczny za wszelką pomoc
Zeniu Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 może używasz jakiegoś pokrowca który przysłania mikrofon? redukcja szumów: ustawienia /dźwięki i wibracje Tap Tap Tap z MI-4c
Jiminis Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedź! Niestety nie jest to wina pokrowca - właśnie sprawdziłem. Co do redukcji szumów - nie ma jej w tym miejscu u mnie i nie wiem dlaczego...
Zeniu Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 a to ciekawe, być może w różnych miejscach w różnych wersjach romów, sprawdź w ustawieniach połączeń Tap Tap Tap z MI-4c
Jiminis Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Opublikowano 18 Lipca 2016 Nie ma tej opcji nigdzie...Przeszukałem już wszystko i po prostu nie ma jej u mnie. Zrobiłem też test obydwóch mikrofonów w diagnostyce urządzenia (samouczek) i tam łapią dobrze, co już w ogóle wybiło mnie z tropu.
Matixx Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Mam ten sam problem co @Jiminis, zauważyłem to korzystając ze Skype, wspomniane poradniki także nie pomogły. Na moje oko wygląda to tak, jakby po prostu aplikacje nie włączały "głośnomówiącego", przez co słychać nas tylko jak mówimy bezpośrednio do mikrofonu, tak jak przy normalnej rozmowie telefonicznej. W MIUI 8 nie ma nigdzie takiej opcji rak redukcja szumów.
Rekomendowane odpowiedzi