Ka1946 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, Niedawno natrafiłem na markę Xiaomi, która wzbudziła moją ciekawość. Choć uprzedzenia zostały i mam obawy dotyczące tego Chińczyka. Dlatego bardzo bym prosił użytkowników tego telefonu o kilka odpowiedzi na moje pytania. Z góry przepraszam jeżeli takie pytania już padały, ale dość sporo stron jest do przeczytania na tym forum. 1. Wydajność telefonu - czy wersja z 2gb ramu i Snapdragonem 650 jest wystarczająca do standardowego użytkowania telefonu? Na oficjalnej stronie Xiaomi, koszt to 699 zł. Wersja 3/32 kosztuje 879 zł. Wolałbym nie dopłacać i zamknąć się w kwocie 700 zł. 2. Wykonanie - na jakim jest poziomie? Ponoć obudowa jest metalowa? Nie wygląda to badziewnie, nic nie trzeszczy? 3. Czy telefony są gotowe do użytkowania w Polsce? Język, sklep play, apki z androida itp? 4. Ogólna awaryjność? Zdarzają się jakieś awaryjne modele? Problemy z gwarancją? 5. W jakiejś recenzji słyszałem, że wyświetlacz wcale nie jest tak dobry, jak na papierze? No i na koniec tak ogólnie: Czy Redmi Note 3 pro 2/16 jest po prostu dobrym telefonem? Mam jeszcze na oku Huawei P8 Lite, ale jakoś nie jestem do niego przekonany. Życzliwym dziękuję za pomoc Edytowane 15 Lipca 2016 przez Ka1946
cukru Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie używam tego telefonu, ale "Na oficjalnej stronie Xiaomi, koszt to 699 zł.". Jeśli chodzi Ci o xiaomi.com.pl to to nie jest oficjalna strona, to jest zwykły sprzedawca i do tego nie polecany.
piotr469 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 P8 lite? Chłopie uciekaj od tego. Używałem przez miesiąc. Więcej męczarni niż używania. 1. Wydajność w tej cenie jest ciężka do pobicia, kupując w Polsce (drożej) prawie niemożliwa. Porównanie p8 lite do note 3 pro to jak maluch do Mercedesa. 2 lub 3 GB RAM to zależy bardziej od preferencji. Jeśli lubisz mieć odpalonych jednocześnie kilkanaście lub kilkadziesiąt aplikacji to 3GB RAM byłoby lepsze. Szczerze mówiąc sam lubię coś takiego a mam wersję 2/16 i nie narzekam. Pytanie: co rozumiesz przez oficjalną stronę, bo w Polsce takiej nie ma. 2. Obudowa metalowa + plastikowe elementy (całkiem metalowa tłumiłaby sygnał). Wygląda dobrze, plastik minimalnie słychać przy mocniejszym jego naciśnięciu. Przy zwykłym trzymaniu nic. 3. Zależy skąd kupisz. 5. Malkontenci. Nie mam się do czego przyczepić. P8 lite moim zdaniem ma gorsze kolory, o rozdzielczości nie wspomnę. W tej cenie - jest to jedna z najlepszych opcji. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Ka1946 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Opublikowano 15 Lipca 2016 Dzięki Piotrze Sądziłem, że xiaomi.com.pl to oficjalna strona, stamtąd chciałem kupić, choć Cukru napisał, że nie jest polecany ten sprzedawca. Pytanie tylko czemu? I w takim razie gdzie najlepiej kupić ten telefon, żeby nie było problemu z gwarancją i żeby było dobre oprogramowanie?
Rekomendowane odpowiedzi