Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem -  z restartowaniem się telefonu  w różnych sytuacjach (nie korzystając z telefonu czy korzystając) i mam już tego dość. dziś myslalem zeby wrócić na szajsunga.

Co robiłem (acid i reszta doradziła mi):

wipe telefonu nie pomogło

z flaszowałem nie pomogło ,

wipe dalvik, cache nie pomogło.

Mam świeży system 6.7.7. i kilka podstawowych aplikacji bez których nie mogę działać, endomondo, radio, gmail, whatsapp, notatki, twarzoksiazke bank i tidal.

I zaczynają mi ręce opadać, miałem mi4 - zero bulu. teraz? dzisiaj to chętnie rozwaliłbym telefon o podłogę (walczę już 2 miesiąc po podpowiedziach Acida czy redmi2 - niby coś tam pomogło ale suma sumarum ciagle się restartuje)

w trakcie 1h treningu 5 razy się restartował. ( na wielu romach tak samo się restartuje)

Pytanie inne, czy można sprawdzić co u mnie wywala się? np czy gdzies zapisuje się (jak w windzie w blueskreenach) co to powoduje? może to np program muzyka albocoś innego blahego, ?

Czy ktoś ma pomysł

a  w ostateczności ktoś chce odkupić? bo mi już ręce opadają :(

Pozdrawiam fanów Piotrek

Opublikowano

Nie chcę się powtarzać (u innych osób proponowałem), ale może czas skorzystać z gwarancji, jeśli masz. Chyba po coś ona jest, a z telefonu nie da się zbytnio korzystać. Ze strony software'owej robiłeś chyba wszystko.

Zakładam, że robiłeś flash do 6.4.21 przez MiFlash z opcją flash_all i użytkowałeś telefon przez dzień bez instalacji aplikacji, upgrade'u romu itp.

Opublikowano

gwarancja jest to jakaś opcja.

oczywiście ze flash all z 6421, ale z instalacją niezbędnych aplikacji, i tu zagwozdka ost parę dni temu po sflaszowaniu - chodziło ok ( przy tych samych programach co mam teraz) jednak dzisiaj od rana co chwilę się restartuje. 

Odpowiadając, ostatnie co zakładam to problem hardware, bardziej jakiś konflikt procesów. tylko nie mogę wyczaić których gdyż po restarcie jak leży to też potrafi się sam zrestartować. np zdarzyło się że aparat przy zmianie się zawiesza, albo przy dzwonieniu restart, czyli różne procesy.

zrobiłem wipe cashe i dalvika teraz - może pomoże. taaaaa :(

Opublikowano

Ponowię pytanie:

Czy jest w tym telefonie jakiś zrzut/plik który zapisuje co powoduje restart?

Przed chwilą miałem telefon który leżał przede mną w uśpieniu i nagle pojawia się logo MI - czyli restart.

Piotr

Opublikowano

Może spróbować jeszcze raz flash all na 6421 a potem jakąś dobrą stabilną wersję 7ki? ale czy to pomoże?

instalacja programów od nowa i obserwowanie.

Tylko mam pytanie , którą polecicie ? i skąd ściągnąć? do mi5

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Zaistalowałem z flasza all 6.4.21(miui 6) i będę obserwował.

Może ktoś zna jakąś stabilną wersję miui 7 ?

Pozdrawiam Piotr

Opublikowano (edytowane)

6.4.21 to jest miui7...

pisalem gdzies na forum posta, jak dobrze pamietam to chyba stabilna 7.3.4 xiaomi.eu tez nie miala problemu z google play

Edytowane przez Bohyn
Opublikowano

faktycznie to 6,4,21 to miui 7, do ukarania ;)

a co do linków to najciemniej pod latarnią https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/

PS wracając do głównego tematu czyli losowe restarty, po sflaszowaniu nadal są może mniej liczne ale są - jeszcze testuję. 

Niestety coraz bardziej przekonuję się że jest to wina sprzętu nie oprogramowania. pożyjemy zobaczymy

Dzięki Bohyn za odpowiedź 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...