Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 3. Wczoraj zauważyłem, że obrót ekranu nie działa. Tzn. Gdy np. Oglądam filmy na Youtube i wlacze tryb pełnoekranowy, to muszę zrestartować aplikacje, aby powrócić do normalnej pozycji. W Sms'ach nie da się nawet ekranu obrócić. Prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuję 

Opublikowano

Po pierwsze nie masz romu miuipolska. To oczywiste. Masz za to syf. Odblokuj bootloader i wgraj miuipolska a będzie dobrze.

Z Mi5 Pro

Opublikowano

No ale ma Miui

Rozumiem, że posiadasz lepszy telefon, ale Redmi Note 3 posiada nie mało osób..

Aha, i mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego uważasz ten telefon za syf? Jeżeli ma jakieś duże wady to go oddam bo jeszcze moge

Sory że zawracam Ci Głowę, ale jak odblokować bootloader? Bo nie znam się zbytnio na telefonach, a ten Miui mam.

Opublikowano
No ale ma Miui

Rozumiem, że posiadasz lepszy telefon, ale Redmi Note 3 posiada nie mało osób..

Aha, i mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego uważasz ten telefon za syf? Jeżeli ma jakieś duże wady to go oddam bo jeszcze moge

Nie rozumiesz ? Nie chodzi o telefon ale o soft. Syfiasta wersja MIUI, mówi Ci to coś ?

Wysłane z MI5

Opublikowano
58 minut temu, Marczeleqq napisał:

Dobra, dobra.. Łatwo ja zaktualizować?

A ta wgl. To wersja Miui ma coś do Problemu z obrotem ekranu?

To jest wersja, której normalnie nie było, więc nie wiadomo co tam w niej siedzi i baaaardzo duże szanse, że to jest powodem problemów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Marczeleqq napisał:

Dobra, dobra.. Łatwo ja zaktualizować?

Łatwo. Paradoksalnie tak samo jak model Pro gdyby miał taką samą wersję MIUI. Na Pro można wgrać Global (z uwagi na odblokowany EDL na tym etapie) lub odblokować bootloader i wgrać xiaomi.eu. W modelu MTK także są dwie opcje, albo odblokowanie bootloadera i xiaomi.eu albo wgrywanie romu xiaomi.eu na zablokowany BL bo akurat na forum jest robiona oddzielnie wersja na ten przypadek (bo nie ma globala na MTK). A i tak polecane jest odblokowanie BL.

Opublikowano
2 godziny temu, Acid napisał:

Łatwo. Paradoksalnie tak samo jak model Pro gdyby miał taką samą wersję MIUI. Na Pro można wgrać Global (z uwagi na odblokowany EDL na tym etapie) lub odblokować bootloader i wgrać xiaomi.eu. W modelu MTK także są dwie opcje, albo odblokowanie bootloadera i xiaomi.eu albo wgrywanie romu xiaomi.eu na zablokowany BL bo akurat na forum jest robiona oddzielnie wersja na ten przypadek (bo nie ma globala na MTK). A i tak polecane jest odblokowanie BL.

Czyli gdy odblokuje bootloadera, to wszystko będzie normalnie? I czy da się to zrobić bez komputera?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwólcie że podepne się pod temat. Moje urządzenie to Xiaomi Redmi Note 3 pro. Mam podobny problem co opisywany tylko że u mnie naprawia się po odblokowaniu i zablokowaniu telefonu. Mam pytanie czy można to naprawić jakoś szybciej na mojej wersji MIUI? Niby podane rozwiązanie mówi o wygraniu MIUI polska ale czy wersja która posiadam nie jest nowsza od dostępnej od MIUI polska ? BL mam zablokowany.

Screenshot_2016-07-31-04-05-01_com.android.settings.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam serdeczne zeby nie tworzyc nowego tematu podepne sie tu

Dzis odebralem tel i takze nie dziala mi obrot ekranu 

Sprzedawca twierdzi ze to wina oprogramowania i zeby je zaktualizowal  bo wszystko bylo  sprawdzane przed wysylka i powinno dzialac

received1_ahpssha.jpg

Edytowane przez tekem
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...