Szczubi Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Witam, jakiś czas temu odblokowałem bootloader w telefonie. Nie miałem jednak czasu na wgrywanie MIUI Polska, więc dopiero teraz się za to zabieram. Aktualnie posiadam wersje MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.14 (rozwojowa). Pobrałem już recovery o nazwie Xiaomi Redmi Note 3 MTK (Hennessy) oraz polski soft xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_6.7.7_v8-5.1.zip. Korzystam z tego poradnika https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ , jednak mam problemy z zainstalowaniem. Po pierwsze - Gdzie dokładnie ma być rozpakowany folder recovery? Na pamięci telefonu czy na dysku komputera? Po drugie - Gdzie ma wylądować plik twrp.img? W folderze recovery czy tym od polskiego Xiaomi? Po trzecie - Czy plik Flash_TWRP.bat koniecznie trzeba otworzyć przez wiersz poleceń? Po czwarte - Czy nazwa pliku twrp koniecznie musi mieć końcówkę ".img"? Nie wystarczy że jest po prostu w takim formacie? No i po piąte - Czy na tej wersji MIUI jestem w stanie zainstalować MIUIpolska przez recovery czy jednak trzeba wgrać chiński dev? Jak na razie wyskakuje mi tylko komunikat o tym że telefon powinien się sam zrestartować itp. jednak nic się takiego nie dzieje.
muszateq Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Spokojnie przeczytaj jeszcze raz poradnik, a przede wszystkim ustał jaki masz telefon bo piszesz o recovery dla MTK a soft pobrałeś dla Snapdragona. Tapnięte z Redmi note 3
Szczubi Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Dla tej wersji będzie Xiaomi Redmi Note 3 (kenzo)? Debugowanie USB włączyłem na innej wersji recovery jest to samo, albo to że nie ma połączenia Liczę na sensowną pomoc, a nie odsyłanie do poradnika który przeczytałem od deski do deski już z 10 razy Będą potrzebne mi sterowniki ADB? Edytowane 11 Lipca 2016 przez Szczubi
fred Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 1. W pierwszym poście pobrałeś rom dla wersji Redmi Note 3 PRO, a nie swojej. W nazwie nie może być PRO. 2. Masz coś ze ścieżkami. W pierwszym zrzucie z cmd.exe masz pd dwa \ obok siebie.. 3. Czy podłączasz telefon w trybie fastboot?
Szczubi Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Faktycznie, pomyliłem nazwę pliku. Tak naprawdę pobrałem xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.7.7_v8-5.0.zip Jaka wersja recovery dla mojego telefonu będzie odpowiednia? kenzo czy hennessy? Odpaliłem plik Flash_TWRP w trybie fastboot i rzeczywiście załapało, jednak kiedy poproszono mnie o naciśnięcie enter w celu uruchomienia recovery wyskoczył komunikat "device not found"
Szczubi Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Przesyłam screeny jak to wygląda w wierszu poleceń, i jak wyglądają pliki w folderze. Plik hennessy zmieniłem nazwę na twrp.img
Nezumi Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi