Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj nagle po zrobieniu wipe dalvik + cache zaczął u mnie działać smart lock, oczywiście dodany trust agent, jednakże nie mam widocznego okna ustawień w zakładce prywatności. Kiedyś jak jeszcze nie działał smart lock, ale te opcje był widoczne ustawiłem by sprawdzić, i tak je zostawiłem, więc teraz właśnie one są aktywne.

Dodatkowo dodam, że mam moduł xposed, xMIUI, gdzie można zaznaczyć, by smart lock było obsługiwane co myślę, że pomogło w tym nagłym rozpoczęciu działania tej funkcji.

I w tym miejscu rodzą się moje 2 pytania:

1. Czy też u was też nie ma opcji smart lock'owych w ustawieniach?

2. Czy jest jakiś sposób by wymusić otwarcie ustawień smart lock lub są one po prostu gdzie indziej również dostępne?

Opublikowano

1) po aktualizacji do v8 znika możliwość dostanie się do tego menu niestety

2) jakby ktoś miał jeszcze v7, wszedł i podał mi aktywność to mógłbym dodać to menu do samouczka

Opublikowano
6 minut temu, ZduneX25 napisał:

1) po aktualizacji do v8 znika możliwość dostanie się do tego menu niestety

2) jakby ktoś miał jeszcze v7, wszedł i podał mi aktywność to mógłbym dodać to menu do samouczka

Stable na pewno ma troche osób.

A jeśli nikt chętny się nie znajdzie to w przyszłym tygodniu mogę wrócić na v7 na 5 minut by to sprawdzić :D

Opublikowano

Znalazłem aktywność, ale nie działa na 6.0 wywala głupie androidowe permission denied..

Możesz sobie sprawdzić na 5.1, powinno działać:

adb shell am start -n com.google.android.gms/com.google.android.gms.trustagent.GoogleTrustAgentPersonalUnlockingSettings

Opublikowano
7 minut temu, ZduneX25 napisał:

Znalazłem aktywność, ale nie działa na 6.0 wywala głupie androidowe permission denied..

Możesz sobie sprawdzić na 5.1, powinno działać:

adb shell am start -n com.google.android.gms/com.google.android.gms.trustagent.GoogleTrustAgentPersonalUnlockingSettings

Też nie chodzi "permisson denial: ..."

@ZduneX25 a będąc dokładnym takie coś wychodzi: cb466ce3e28787c6ac346efc0345fb25.jpg

Sent from Redmi Note 2 Prime

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...