smyku Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 Witam, Zakupiłem telefon od goldiego. O ile na tinderze lokalizacja działa i pokazuje gdzie znajdują się dane osoby to już Janosik czy Endo nie wykrywają w ogóle sygnału przy wyłączonej oszczędności baterii, test pokazuje kilkanaście satelit. Nie mam pojęcia co robić? Może aktualizacja do jakiejś wyższej wersji?
Nygasys Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 To ja mam z kolei taki problem na przykładzie Pokemon Go. Dziś przerobiłem sobie system w moim Xiaomi Redmi Note 2 do xiaomi.eu 7.3 (stabilna) 7.3.2.0(LHMCNDD) ponieważ aplikacje jak fallout shelter i pokemon go powodowały zwieche telefonu i automatyczny restart. Teraz mam problem z GPS-em. Za każdym razem jak choćby wracam z poziomu gry do pulpitu i ponownie do gry, to nie wykrywa GPS-a i muszę czekać parę minut aż wróci. Tak samo oczywiście jak zablokuję telefon i odblokuję. W tej chwili jak piszę posta to już z 5 minut czekam na sygnał i nic. Google Maps również ma problem ze złapaniem sygnału. Zgodnie z zaleceniami na forum w zakładce oszczędzanie energii zaznaczyłem opcję "Nie blokuj". Nic nie dało. Mam nadzieję, że znajdziecie pomysł jak rozwiązać również ten problem, bo szykuję się do wyjazdu za granicę i sprawny GPS by się "odrobinkę" przydał. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
preston2009 Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Sprawdźcie Odpal AndroiTS GPS test. sprawdzić czy łapie fixa. Przełącz w ustawieniach GPS na tylko urządzenie. Sprawdź czy łapie fixa w apce z pkt 1 Skalibruj kompas w systemowej apce. Odpal AndroiTS GPS test ponownie. Wybierz A-GPS Xtra dane w opcjach. Włącz WiFi (oczywiście trzeba być w zasięgu, powinno pobrać z neta dane do sprawnego działania GPS/AGPS i powinne pojawić się satelity oraz złapać fixa. Edytowane 18 Lipca 2016 przez preston2009
Rekomendowane odpowiedzi