Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zakupiłem telefon od goldiego. O ile na tinderze lokalizacja działa i pokazuje gdzie znajdują się dane osoby to już Janosik czy Endo nie wykrywają w ogóle sygnału przy wyłączonej oszczędności baterii, test pokazuje kilkanaście satelit. Nie mam pojęcia co robić? Może aktualizacja do jakiejś wyższej wersji?

Opublikowano

To ja mam z kolei taki problem na przykładzie Pokemon Go.
Dziś przerobiłem sobie system w moim Xiaomi Redmi Note 2 do xiaomi.eu 7.3 (stabilna) 7.3.2.0(LHMCNDD) ponieważ aplikacje jak fallout shelter i pokemon go powodowały zwieche telefonu i automatyczny restart. Teraz mam problem z GPS-em. Za każdym razem jak choćby wracam z poziomu gry do pulpitu i ponownie do gry, to nie wykrywa GPS-a i muszę czekać parę minut aż wróci. Tak samo oczywiście jak zablokuję telefon i odblokuję. W tej chwili jak piszę posta to już z 5 minut czekam na sygnał i nic. Google Maps również ma problem ze złapaniem sygnału. Zgodnie z zaleceniami na forum w zakładce oszczędzanie energii zaznaczyłem opcję "Nie blokuj". Nic nie dało.
Mam nadzieję, że znajdziecie pomysł jak rozwiązać również ten problem, bo szykuję się do wyjazdu za granicę i sprawny GPS by się "odrobinkę" przydał.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Opublikowano (edytowane)

Sprawdźcie

1. Odpal AndroiTS GPS test. sprawdzić czy łapie fixa.
  2. Przełącz w ustawieniach GPS na tylko urządzenie.
  3. Sprawdź czy łapie fixa w apce z pkt 1
  4. Skalibruj kompas w systemowej apce.
  5. Odpal AndroiTS GPS test ponownie. Wybierz A-GPS Xtra dane w opcjach.
  6. Włącz WiFi (oczywiście trzeba być w zasięgu, powinno pobrać z neta dane do sprawnego działania GPS/AGPS i powinne pojawić się satelity oraz złapać fixa.
Edytowane przez preston2009
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...